Αρκουμανέας - Kορονoϊός: Στο τραπέζι μέτρα για περιορισμό μετακινήσεων

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ τόνισε: «Αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα, θα πρέπει να πάρουμε περισσότερα».

Ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το κατά πόσο έχουν αποδώσει τα ήδη υπάρχοντα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονoϊού.

Δήλωσε επίσης ότι δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων το ενδεχόμενο lockdown, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δε βρίσκονται στο τραπέζι μέτρα για περιορισμό μετακινήσεων και κοινωνικών επαφών. «Περιμένουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσουν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ», σημείωσε ο ίδιος.

Κρούσματα στην Αττική

Όσον αφορά στην Αττική, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ είπε ότι συγκεντρώνει το 40% με 60% των καθημερινών κρουσμάτων. Εξήγησε ότι είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε όλες τις μεγαλουπόλεις για μια σειρά λόγων, μεταξύ των οποίων ο μεγάλος αριθμός πληθυσμού και η μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ισχύει ότι τα περισσότερα κρούσματα κοροναϊού εντοπίζονται σε αλλοδαπούς.

Σύστημα υγείας

Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας. Μέσα στις επόμενες ημέρες παραδίδονται ακόμη 42 ΜΕΘ και τον Οκτώβριο ακόμη 50 στο νοσοκομείο Σωτηρία, που δημιουργήθηκαν με δωρεά της Βουλής.

Παράλληλα με την ενίσχυση του συστήματος, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους τα λεγόμενα rapid test, ενώ έχουν αυξηθεί συνολικά τα διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό. Ο μέσος όρος των τεστ που διενεργούνταν τον Μάρτιο ήταν 600 και τώρα ο μέσος όρος είναι στα 12.000 με 13.000, ενώ έχουν φτάσει έως και τις 17.000 σε μία ημέρα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις