Καρά Τεπέ: Πλημμύρισαν οι σκηνές από την βροχή

Πλημμύρισαν οι σκηνές από την βροχή στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ 

Προβλήματα έφερε η πρώτη βροχή στο προσωρινό ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, καθώς πλημμύρισαν σκηνές, και σε αρκετές από αυτές στάθηκε αδύνατη η διαμονή προσφύγων και μεταναστών.

Δύσκολες οι συνθήκες διαβίωσης για τους 7.745 πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σήμερα στην προσωρινή δομή, η οποία σε αρκετά σημεία έχει μετατραπεί σε λασπότοπο λόγω της βροχής.

Η επιλογή του χώρου όπου στήθηκε μέσα σε λίγες μέρες ο καταυλισμός είχε προβληματίσει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία και τους φορείς, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή είχαν αντιδράσει, θέτοντας και το θέμα της ακαταλληλότητάς του, καθώς στην περιοχή λειτουργούσε πεδίο βολής που πολλές φορές στο παρελθόν πλημμύριζε. Το βραχώδες έδαφος συγκρατεί το νερό κάτω από την επιφάνειά του, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται συχνά σε βούρκο.

kara tepe vrochi

Ήδη, το υπουργείο Μετανάστευσης αναζητά λύσεις, κυρίως μετακίνησης κάποιων σκηνών σε καλύτερο έδαφος, ώστε να μη δημιουργηθούν νέα προβλήματα σε επόμενη βροχή, ενώ από χθες βρίσκεται στο προσωρινό ΚΥΤ του Καρά Τεπέ ο γενικός γραμματέας Ασύλου, Μάνος Λογοθέτης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις