Μητσοτάκης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Θεωρώ ότι κλείνει ένας κύκλος που τραυμάτισε τη χώρα»

«Θεωρώ ότι κλείνει ένας κύκλος που τραυμάτισε τη χώρα, ένας κύκλος διαρκείας» δηλώνει σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός δίνει απαντήσεις στα καίρια θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, αυτή τη χρονική περίοδο, είτε αυτά αφορούν τη δίκη της Χρυσής Αυγής είτε τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα.

Για την πανδημία του κορονοϊού και τις αποφάσεις που λαμβάνει η κυβέρνηση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει πως: «εάν υπήρχε κάποιος μαγικός τρόπος να κλειστούμε όλοι στα σπίτια μας και να μην έχουμε τεράστια οικονομική ζημιά από αυτή την επιλογή, προφανώς θα ήταν ο πιο σίγουρος τρόπος για να αφοπλίσουμε τον κορονοϊό.

Εμβόλιο και... καθολικό lockdown

Όλοι όμως κατανοούν ότι θα πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία ένα καθολικό lockdown. Αυτό το οποίο κάναμε δηλαδή τις 6 εβδομάδες του Απριλίου και του Μαϊου».

Μιλώντας για το εμβόλιο ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει πως «εφόσον οι κλινικές δοκιμές αποβούν θετικές, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε σε χρόνο όχι πολύ μακρινό τα πρώτα εμβόλια. Αυτή τουλάχιστον είναι η πληροφόρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση...» και συμπληρώνει «ναι, προς το τέλος του Δεκεμβρίου και τις αρχές του Ιανουαρίου».

«Θαρραλέα απόφαση για το δικαστήριο»

Θεωρώ ότι κλείνει ένας κύκλος που τραυμάτισε τη χώρα, ένας κύκλος διαρκείας. Με το πολιτικό σκέλος του, ίσως και το πιο σημαντικό να έχει κλείσει στις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Τότε που η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε στη Βουλή», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ».

Και σημειώνει: «Αποτελεί ωστόσο και μια απόφαση που θεωρώ ότι έχει επιπτώσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Θα έλεγα πως ήταν μια θαρραλέα απόφαση που πήρε το δικαστήριο».

Να υπενθυμίσουμε πως σήμερα θα ανακοινωθεί η απόφαση για το ύψος των ποινών, ενώ στην ηγετική ομάδα δεν αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό.

Περισσότερα σε Ειδήσεις