Δίκη Χρυσής Αυγής - Αίτηση Λαγού: Να απορριφθεί, προτείνει η εισαγγελέας

Να απορριφθεί η αίτηση του Γιάννη Λαγού για εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου, προτείνει η εισαγγελέας, κ. Αδαμαντία Οικονόμου.

Νωρίτερα είχε εξαιρεθεί η πρόεδρος της νέας σύνθεσης του δικαστηρίου καθώς δήλωσε κώλυμα, μιας και ήταν δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στην κύρια ανάκριση που διενεργήθηκε στο Εφετείο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ενώ είχε αποχωρήσει η νέα σύνθεση, ο Γιάννης Λαγός, προκαλώντας όπως πάντα, ακούστηκε να λέει: «Έτσι μπράβο, έναν-έναν τους στέλνουμε στα σπίτια τους».

Κανένα ελαφρυντικό

Νωρίτερα το δικαστήριο είχε ανακοινώσει την απόφασή του να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης και στους περισσότερους από τους βουλευτές. Μια απόφαση που προμήνυε σκληρές ποινές για τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες.

Η αίτηση Λαγού

Στο τέλος και ενώ το δικαστήριο ετοιμαζόταν να περάσει στην επόμενη φάση, αυτή του καθορισμού των ποινών, εμφανίστηκε ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος σε καμία από τις προηγούμενες κρίσιμες φάσεις της εκδίκασης της υπόθεσης, πόσο μάλλον το τελευταίο διάστημα, δεν είχε δώσει το «παρών» στο δικαστήριο, ζητώντας να λάβει το λόγο.

Ο Λαγός ισχυρίστηκε ότι το δικαστήριο  είναι «προκατειλημμένο εναντίον μας» με την πρόεδρο να τον ρωτά τι εννοεί προκατειλημμένο και αν εκπροσωπεί κάποιον άλλον εκτός από τον εαυτό του.

Ακολούθως ο δικηγόρος του, Κωνσταντίνος Πλεύρης, κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης των μελών του δικαστηρίου, πλην της εισαγγελέως.Λαμβάνοντας τον λόγο, ο συνήγορος του Ιωάννη Λαγού είπε ότι ζητά την εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου, πλην της εισαγγελέως της έδρας.

Όπως είπε, υπάρχουν υπόνοιες επηρεασμού του δικαστηρίου από όλα τα κόμματα και τα ΜΜΕ -ακόμα και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων!

Τη θέση του συνηγόρου Κωνσταντίνου Πλεύρη σχολίασε δεικτικά και ο γιος του Θάνος Πλεύρης, γράφοντας στο Twitter «Η υποβολή αιτήματος εξαίρεσης σε δικαστές, που εφάρμοσαν τον νόμο και απέδωσαν δικαιοσύνη, μετα την έκδοση της απόφασης γίνεται προσχηματικά και εκθέτει όποιον την υποβάλει. Η δημοκρατία διασφάλισε δίκαιη δίκη και οι αρνητές της κρίθηκαν ένοχοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε Ειδήσεις