Ο «Τοίχος της Καλοσύνης» συγκεντρώνει βοήθεια για τους πληγέντες της Καρδίτσας

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική και σίγουρα ελπιδοφόρα είναι η συμμετοχή των Δραμινών στην προσπάθεια του «Τοίχου της Καλοσύνης» για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας με προορισμό τους πληγέντες του Νομού Καρδίτσας που δοκιμάζονται ακόμη από το πέρασμα του Ιανού.

Η συγκέντρωση της βοήθειας άρχισε το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλαϊνή είσοδο του παλιού Δημαρχείου επί της οδού Λαμπριανίδου, συνεχίστηκε χθες Κυριακή και θα γίνεται καθημερινά 12.00 με 14.00 και 18.00 με 20.00 το βράδυ.

Μιλώντας στα “Χ” η κα Ελίζα, μία από τους εθελοντές, σημειώνει ότι «στο σημείο συγκέντρωσης θα βρίσκονται καθημερινά εθελοντές του «Τοίχου της καλοσύνης» μέχρι και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου. Στο παλιό Δημαρχείο όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αφήνουν τη δική τους βοήθεια στους εθελοντές. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν είναι η πρώτη που γίνεται με σκοπό να συνδράμουμε σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη εκτός Δράμας. Εμείς προσπαθούμε να έχουμε τα αντανακλαστικά μας σε εγρήγορση και όπου νοιώθουμε ότι η βοήθεια που έχει δοθεί είναι ελλιπής να συνδράμουμε. Ψάχνοντας λοιπόν την εθελοντική ομάδα «Act for Karditsa» και την συντονίστρια της, ενημερωθήκαμε ότι φθάνουν στην Καρδίτσα φορτηγά με ρούχα από όλη την Ελλάδα και είναι τόσο μεγάλος ο όγκος που πλέον τα πετάνε. Ενημερωθήκαμε για το ποια απαραίτητα αγαθά βρίσκονται σε έλλειψη και αποφασίσαμε να ενεργοποιηθούμε εμείς συγκεντρώνοντάς τα».

Η ίδια επισημαίνει ότι ήδη η ανταπόκριση των συμπολιτών μας είναι ικανοποιητική. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στα κοινωνικά δίκτυα που κάνουν κοινοποίηση για την προσπάθεια συγκέντρωσης βοήθειας του «Τοίχου της καλοσύνης», εξηγώντας «Έχουμε συγκεντρώσει ήδη κάποια πράγματα το πρώτο διήμερο (Σάββατο και Κυριακή) και θεωρούμε ότι τις επόμενες ημέρες με την προβολή και την ενημέρωση του κόσμου, η προσπάθεια αυτή θα κυλήσει ακόμη καλύτερα. Οι περισσότεροι είναι μεμονωμένοι πολίτες αλλά υπάρχουν και φορείς οι οποίοι ήδη ενεργοποιήθηκαν για να συνδράμουν όπως το Αστυνομικό Τμήμα του Δοξάτου. Οι αστυνομικοί του Δοξάτου συγκεντρώνουν βοήθεια προκειμένου να την παραδώσουν».

«Μέσα από τη δράση μας ελπίζουμε όλοι μαζί να δείξουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας και μέσα από αυτή την αλυσίδα αγάπης να απαλύνουμε την αγωνία τόσων ανθρώπων που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα» αναφέρουν οι εθελοντές που σε στενή συνεργασία με τη συντονιστική ομάδα του «Act for Karditsa» ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πλημμυροπαθών.

Ποια προϊόντα είναι απαραίτητα

Οι εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης στη Δράμα απευθύνουν έκκληση για συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των πληγέντων. Κατά τη διαδικασία συλλογής θα τηρούνταιν όλα τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν τα παρακάτω είδη: Οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες (παιδικές και ενηλίκων), χαρτομάντιλα, χαρτί υγείας, μωρομάντιλα, βρεφικές πάνες, σαμπουάν (βρεφικά, παιδικά και ενηλίκων), αφρόλουτρα (βρεφικά, παιδικά και ενηλίκων), σερβιέτες, σαπούνια, αντισηπτικά, μάσκες(παιδικές και ενηλίκων), απορρυπαντικά πλυντηρίου, χλωρίνες, σχολικές τσάντες, τετράδια, γραφική ύλη (στυλό, μολύβια, σβήστρες, ξύστρες), μπαταρίες, σεντόνια (παιδικά και ενηλίκων), μαξιλάρια, κουβέρτες, παπλώματα, βρεφικά γάλατα, λάδι, αλεύρι, ζάχαρη, σάλτσες ντομάτας, μακαρόνια, όσπρια, ρύζι, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, κρουασάν, κορν φλέικς.

Περισσότερα σε Ειδήσεις