Προσάραξη ιστιοφόρου με τραυματισμό επιβάτη

Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με τραυματισμό ενός από τους 8 επιβαίνοντες

Ένα ιστιοφόρο σκάφος με 8 αλλοδαπούς επιβαίνοντες προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κιμώλου που ως αποτέλεσμα είχε τον τραυματισμό μιας 74χρονης  επιβάτιδος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., άμεσα στην περιοχή έσπευσε το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος ''ΔΕΛΦΙΝΙ ΙΙ'' Ν.Λ. 817 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και το Ε/Γ-Λάντζα ''ΦΛΩΡΑ Β΄'' Τ. Λαυρίου 985 με ιδιώτη δύτη, ενώ το εν λόγω σκάφος, αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του δύτη και με ιδία μέσα κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Αδάμαντα ν. Μήλου.

Από το περιστατικό προκλήθηκε ο τραυματισμός μιας 74χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος, η οποία μεταφέρθηκε με το ''ΔΕΛΦΙΝΙ ΙΙ'' στο λιμένα “ΠΟΛΛΩΝΙΩΝ” Μήλου, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μήλου και στη συνέχεια, διεκομίσθη με Ε/Γ-Τ/Χ πλοίο σε νοσοκομείο της Αττικής, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κιμώλου, ενώ από το Λιμεναρχείο Μήλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Περισσότερα σε Ειδήσεις