Σέρρες: Θετικός στον κορονοϊό 8χρονος

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε 8χρονος μαθητής στις Σέρρες

Συναγερμός σήμανε στις Σέρρες μετά την ανίχνευση κι άλλου θετικού τεστ για κορονοϊό από μαθητή. Ο 8χρονος είναι συμπτωματικός σύμφωνα με τον Νομίατρο της Π.Ε. Σερρών Αναστάσιο Αναστασιάδη.

Δηλώσεις Αναστάσιου Αναστασιάδη στην ραδιοφωνική εκπομπή «Κάθε Μέρα Καλημέρα»

«Από τα δύο παιδιά το ένα τεστ βγήκε θετικό και συγκεκριμένα του 8χρονου, μαθητή της Γ΄ τάξης δημοτικού, ενώ το τεστ του μικρότερου παιδιού αρνητικό τη δεδομένη χρονική στιγμή. Τις επόμενες ημέρες προφανώς η μητέρα και το μικρότερο παιδί σίγουρα θα νοσήσουν αφού είναι στην ίδια οικογένεια είναι θέμα χρόνου».

Σύμφωνα, με το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ., το τμήμα του μαθητή είναι απαραίτητο να κλείσει για 14 ημέρες ενώ ο ίδιος βρίσκεται πλέον σε καραντίνα, όπως και οι συμμαθητές του και οι καθηγητές που έκαναν μάθημα μαζί του.

«Προφανώς θα γίνει αναστολή λειτουργίας του τμήματος σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επειδή μας ζητήθηκε η άποψη της Διεύθυνσης Υγείας θα προτείνουμε και εμείς την αναστολή λειτουργίας της τάξης» τονίζει ο νομίατρος της Π.Ε. Σερρών.

«Το αποτέλεσμα του τεστ βγήκε θετικό αλλά η λήψη του δείγματος πάρθηκε στις 18:00 απόγευμα της Κυριακής 11 Οκτωβρίου. Το παιδί τελευταία φορά που ήταν σχολείο ήταν την Παρασκευή, μεσολάβησαν δύο 24ωρα από το σχολείο μέχρι που πάρθηκε το δείγμα. Προφανώς, εάν παίρναμε το δείγμα την Παρασκευή μπορεί να ήταν αρνητικό και να μην έχουμε πρόβλημα στο σχολείο γιατί μεσολάβησαν δύο ημέρες. Παρόλα αυτά το σωστό είναι να υπάρξει αναστολή του τμήματος», συμπλήρωσε, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα infonews24.gr.

Περισσότερα σε Ειδήσεις