ΟΑΚΑΕ: Αυτοψία Παπαδογιάννη - Καρνέση στο οδικό έργο «Ηράκλειο-Μεσαρά»

Αυτοψία στο οδικό έργο «Ηράκλειο-Μεσαρά» πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΑΚΑΕ και τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιών του υπουργείου Υποδομών

Αυτοψία σε ένα από τα μεγαλύτερά οδικά έργα που εκτελούνται στην Κρήτη, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 150 εκ. ευρώ, από την Αγία Βαρβάρα προς Μοίρες και Μεσαρά, του κάθετου άξονα Ηράκλειο – Μοίρες, πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρης Παπαδογιάννης, συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή Συγκοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών, Γιάννη Καρνέση, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη ημέρα στην Κρήτη.

Με αφορμή την πρόσφατη έγκριση πίστωσης συνολικού ύψους 1.233.000 ευρώ από το πρόγραμμα Εθνικών Πόρων του Υπουργείου Υποδομών και την άμεση εκκίνηση των εργασιών, οι κύριοι Καρνέσης και Παπαδογιάννης, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών του Ο.Α.Κ. Γιώργο Αγαπάκη επιθεώρησαν τα τμήματα στα οποία εκτελούντα αυτή την περίοδο εργασίες, τα οποία έχουν ως στόχο να διασφαλιστεί η ευστάθεια του υφιστάμενου δρόμου, ενόψει του χειμώνα.

«Βρεθήκαμε σήμερα στο σημείο μαζί με τον κ. Καρνέση, προκειμένου να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι την πορεία των εκτελούμενων εργασιών. Με δεδομένο ότι ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών, καταβάλουμε μια πραγματικά μεγάλη προσπάθεια -με το σύνολο των εμπλεκομένων πλευρών- έτσι ώστε έγκαιρα οι παρεμβάσεις στις οποίες προχωράμε, να ολοκληρωθούν και το τμήμα να καταστεί ασφαλές» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδογιάννης.

Νωρίτερα, ο κ. Παπαδογιάννης είχε σειρά επαφών στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στο Ηράκλειο, με εκπροσώπους Ο.Τ.Α. της οικείας Περιφερειακής Ενότητας. Αρχικά συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Προγραμματισμού και Αθλητισμού Μανώλη Σμυρνάκη και τον γενικό γραμματέα του Δήμου, Γαβριήλ Κουρή.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η εκπόνηση μελετών από τον Ο.Α.Κ. για σημαντικά αναπτυξιακά έργα στην περιοχή.

Αντίστοιχη συνάντηση πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. με τον δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο και τον αντιδήμαρχο Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και Άρδευσης Μανώλη Καλαϊτζάκη με τους οποίους συζήτησε για τον Β.Ο.Α.Κ. αλλά και για θέματα έργων που δρομολογούνται το επόμενο διάστημα στον Δήμο Χερσονήσου σε συνεργασία με τον Ο.Α.Κ.

Ο κ. Παπαδογιάννης συναντήθηκε και με εκπροσώπους του προσωπικού των υπηρεσιών του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στο Ηράκλειο με τους οποίους συνομίλησε για εσωτερικά ζητήματα του Ο.Α.Κ. αλλά και για την επικείμενη μετεγκατάσταση της «Διεύθυνσης Συγκοινωνίων» που δρομολογείται από τη διοίκηση του Οργανισμού με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, την πλήρη και ουσιαστική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων αλλά και τη βελτιστοποίηση του τρόπου λειτουργίας της Διεύθυνσης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις