Δίκη Χρυσής Αυγής - Ρουπακιάς: Δε θα υποβάλλει αίτημα αναστολής

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Ρουπακιά δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο εντολέας του, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια συν 14 έτη κάθειρξης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δε θα ζητήσει να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεσή του.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των ποινών στους καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών υποβάλλουν από τις 10 το πρωί στο Εφετείο Αθηνών τα επιχειρήματά τους προκειμένου να αποκτήσουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι υποθέσεις των εντολέων τους.

Ωστόσο, ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά ανακοίνωσε ότι ο εντολέας του δε θα υποβάλλει αίτημα αναστολής.

Σύμφωνα με δικηγόρους που συμμετέχουν στη δίκη, οι πιθανότητες να γινόταν δεκτό ένα τέτοιο αίτημα από το δικαστήριο ήταν έτσι κι αλλιώς απειροελάχιστες, καθώς είναι πολλά τα αδικήματα που βαραίνουν το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα.

Τα επιχειρήματα

Την ίδια ώρα, οι υπόλοιποι καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης προσπαθούν να πείσουν την έδρα να τους αφήσει ελεύθερους μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, με επιχειρήματα όπως η «υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη» που θα υποστούν εάν οδηγηθούν στη φυλακή.

Περισσότερα σε Ειδήσεις