Γ. Χατζημάρκος: «Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα ενεργειακής θωράκισης των νησιών»

Προτάσεις Περιφέρειας - Εγκαίνια Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Νάξου

Τα ζητήματα των δασικών χαρτών και της εκτός σχεδίου δόμησης, στη βάση των προτάσεων που ήδη έχει καταθέσει η Περιφέρεια, έθεσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, επί τη ευκαιρία των εγκαινίων της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Νάξου.

Στα εγκαίνια της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Νάξου στο Σύστημα Υψηλής Τάσης, με την οποία ολοκληρώθηκε η Β΄ φάση Διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό Σύστημα, παραβρέθηκε την Τρίτη (13/10) ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Τη διασύνδεση της Νάξου με τη Μύκονο και την Πάρο, καθώς και τον Υποσταθμό Υψηλής Τάσης στη Νάξο, εγκαινίασαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Εργασίας και βουλευτή Κυκλάδων, Ιωάννη Βρούτση, των βουλευτών Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού και Νίκου Συρμαλένιου, του δημάρχου Νάξου Δημήτρη Λιανού και του Προέδρου της ΡΑΕ Αθανάσιου Δαγούμα.

Η Β’ Φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων περιλαμβάνει την εγκατάσταση υποβρύχιων καλωδίων μεταξύ Νάξου-Μυκόνου και Νάξου-Πάρου, καθώς και την κατασκευή υποσταθμού κλειστού τύπου (GIS) στη Νάξο. Περιλαμβάνει, επίσης, την αναβάθμιση της υφιστάμενης καλωδιακής σύνδεσης Εύβοιας-Άνδρου και Άνδρου-Τήνου η οποία ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2020. Επιπλέον, αναβαθμίζεται η ηλεκτρική τροφοδότηση των νησιών Ηρακλειά, Σχοινούσα και Κουφονήσια. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 68 εκατ. ευρώ και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις