Στα Ηρωικά Ψαρά οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες στις 17 και 18 Οκτωβρίου

Mε αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται ο κύκλος των αποστολών των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) - Επόμενος σταθμός τα Ηρωικά Ψαρά

Σχεδόν εννέα μήνες μετά την τελευταία επίσκεψη, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες θα βρεθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στα Ηρωικά Ψαρά. Το Σάββατο 17/10 οι προληπτικοί έλεγχοι και οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 11.00πμ - 17.00μμ ενώ την Κυριακή 18 Οκτωβρίου από 09.00πμ έως 11.00πμ

Στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η αποτελεσματική διαχείριση των χρόνιων παθήσεων, καθώς και η υποστήριξη του αγροτικού ιατρού στον εκάστοτε προορισμό.

Το όραμα των ΚΙΜ είναι να προσφέρουν σε αυτούς τους 400 κατοίκους δωρεάν υπηρεσίες υγείας, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Ως εκ τούτου, προγραμματίζονται αποστολές επανελέγχου με μικρότερη ομάδα, βασικών ιατρικών ειδικοτήτων, όπως του καρδιολόγου και του οφθαλμίατρου, και πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής - δράσης, ώστε να εξασφαλιστεί μια συνεχή παρακολούθηση των εξεταζόμενων, αξιολόγηση των παρεμβάσεων από προηγούμενη αποστολή καθώς και ενίσχυση των δεσμών με την τοπική κοινωνία.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού προτείνεται ο προγραμματισμός των ραντεβού στο 2102447694 (13.00 – 16.00 καθημερινές).

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) έχουν πραγματοποιήσει από το 2014, εβδομήντα εννέα (79) δωρεάν αποστολές, σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις