«Επίθεση» Ρουβίκωνα στο υπουργείο Παιδείας

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Παιδείας

Στο υπουργείο Παιδείας,  το βράδυ του Σαββάτου ο Ρουβίκωνας πραγματοποίησε παρέμβαση με αφορμή την «τραγική», όπως ανέφεραν στη σχετική ανακοίνωσή τους, κατάσταση στο χώρο της Παιδείας.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα δεν έγιναν αντιληπτά στη διάρκεια της παρέμβασης που πραγματοποίησαν και έτσι έδρασαν ανενόχλητα.

Βίντεο που δημοσίευσε ο Ρουβίκωνας

 

«Ξύλο και χημικά έξω απ’ τη Βουλή και στο υπουργείο Παιδείας, συλλήψεις, κυνηγητό σε καταληψίες στα Εξάρχεια κι όχι μόνο. Οι πολιτικές επιλογές αντιμετώπισης των καταληψιών από το κράτος, στρώνουν το χαλί στους επικίνδυνους τραμπούκους γονείς, καθηγητές και διευθυντές που επιτίθενται στις εκατοντάδες καταλήψεις σχολείων ανά την Ελλάδα. Ο αγώνας που δίνουν οι μαθητές/τριες παραμένει μεγαλειώδης, όσο και να συκοφαντείται από συντηρητικους κύκλους. Η Κεραμέως, ως βασικός εκφραστής των πολιτικών της κυβέρνησης συνεχίζει να προκαλεί με την απόφαση περί αποκλεισμού από την τηλεκπαίδευση μαθητών/τριών που συμμετείχαν σε καταλήψεις. Εικόνες από άλλη εποχή… Και φυσικά δεν έλειψαν οι σοφές ρήσεις… Όπως ότι 'ακόμα και 5 άτομα να βρίσκονταν στη σχολική τάξη πάλι θα υπήρχε συνωστισμός'.

Ένα κομμάτι των μαθητών/τριών μπορεί να λύγισε μπροστά στην τεράστια πίεση που του ασκήθηκε, αλλά παραμένουν ακόμα ζωντανές πολλές καταλήψεις, με παιδιά αποφασισμένα να το πάνε μέχρι τέλους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο Ρουβίκωνας.

Τι απάντησε το Υπουργείο Παιδείας 

Ως μία «θρασύδειλη, καταδικαστέα πράξη κατ' επίφαση πολιτικού ακτιβισμού» χαρακτήρισε το υπουργείο Παιδείας την παρέμβαση του Ρουβίκωνα με συνθήματα αλληλεγγύης για τις μαθητικές καταλήψεις.

«Πρόκειται για άλλη μία θρασύδειλη, καταδικαστέα πράξη κατ' επίφαση πολιτικού ακτιβισμού που πλήττει τον δημοκρατικό διάλογο και τη δημόσια περιουσία», ήταν το σχόλιο από το υπουργείο Παιδείας και καταλήγει:

«Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Περισσότερα σε Ειδήσεις