Επιχείρηση διάσωσης 39χρονου που έπεσε σε χαράδρα στο Παρανέστι

Με επέμβαση 11 πυροσβεστών της ΠΥ Δράμας και 3 οχημάτων της, όπως και με την βοήθεια στελεχών της ΕΜΑΚ που έσπευσε απο την Κομοτηνή, ανασύρθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, τραυματισμένος άνδρας που έπεσε σε χαράδρα περίπου 10 μέτρων στην περιοχή του Αχλαδορέματος.

Ο 39χρονος δρομέας συμμετείχε σε ορεινό αγώνα που διοργανώθηκε απο ιδιώτη στην ορεινή περιοχή του Παρανεστίου, αντί του VFT, το οποίο όπως είναι γνωστό ακυρώθηκε εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Ο 39χρονος άνδρας εντοπίστηκε απο τον αναμμένο φακό που είχε μαζί του, τον οποίο διέκριναν μέσα στην χαράδρα, οι συναθλητές του που ακολουθούσαν,. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Δράμας και το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Παρανεστίου μετέβησαν στο δύσβατο σημείο, γύρω στις 8.50 το βράδυ της Παρασκευής, αφού έλαβαν την σχετική ειδοποίηση για το περιστατικό. Η προσπάθεια διάσωσης διήρκεσε περισσότερες απο 6 ώρες.

Στις 4 το πρωί του Σαββάτου η διάσωση του τραυματισμένου αθλητή ολοκληρώθηκε και ο ίδιος μεταφέρθηκε σε φορείο και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Δράμας προκειμένου να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα.

 

Πηγή: xronikadramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις