Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναστολή με όρους για τους καταδικασθέντες εκτός του Ρουπακιά προτείνει η εισαγγελέας

Αναστολή σε όλους εκτός του Ρουπακιά προτείνει η Εισαγγελέας 

Με εξαίρεση τον Γιώργο Ρουπακιά, η εισαγγελέας πρότεινε αναστολή με όρους για όλους τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, με την τελική απόφαση να αναμένεται από το δικαστήριο.

Η τοποθέτηση της εισαγγελέως

«Αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν γνωστή διαμονή και τήρησαν όλους τους όρους που τους επιβλήθηκαν, ενώ εξακολουθούν να τους τηρούν. Παρουσιάζονται στο ακροατήριο και δεν είναι ύποπτοι φυγής. Δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο» επιχειρηματολόγησε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.

Και συνέχισε: «Μάλιστα, τελευταία εμφανίστηκαν πολλοί εκ των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών, εδώ τελευταία... Όλοι ενώπιον της Δικαιοσύνης είναι ίσοι, ανεξαρτήτως αξιωμάτων. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι, αν αφεθούν ελεύθεροι, θα διαπράξουν και άλλα εγκλήματα... Όλοι έχουν λευκά ποινικά μητρώα, πλην των Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει μια καταδίκη σε ηλικία 22 ετών, Αλεξόπουλου και Μπούκουρα, που έχουν κάποιες καταδίκες για παραβάσεις».

Θα ακολουθήσουν δευτερολογίες

Πλέον, μετά τη διακοπή της δίκης για μισή ώρα, τον λόγο θα λάβουν εκ νέου οι συνήγοροι υπεράσπισης, για να δευτερολογήσουν επί της εισαγγελικής πρότασης. Η απόφαση αναμένεται αύριο Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη.

Περισσότερα σε Ειδήσεις