Κορoνοϊός: Ποιες είναι οι 14 περιοχές που κινδυνεύουν με lockdown

Προ των πυλών το lockdown στα Ιωάννινα

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες αρχές για την έξαρση του κορονοϊού σε 14 περιοχές της Ελλάδας. Μάλιστα σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας, ο οποίος ανανεώνεται κάθε 15 ημέρες ανάλογα με τα δεδομένα, στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού βρίσκονται τα Ιωάννινα, με το lockdown να βρίσκεται προ των πυλών.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί»

Ειδικότερα, σε αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση και σε «πορτοκαλί» συναγερμό βρίσκονται Αττική, Ιωάννινα, Αχαΐα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, η Σαντορίνη, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέα-Κύθνος, Λέσβος, Μύκονος, Τρίκαλα, Σάμος και Πέλλα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, «είναι κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα στα Ιωάννινα», ενώ ο δήμαρχος Ιωάννινων, Μωυσής Ελισάφ απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων τα άτομα με ενεργή λοίμωξη κορονοϊού έχουν ξεπεράσει τα 221, ενώ άλλα 190 άτομα βρίσκονται σε απομόνωση κατ’ οίκον και 26 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Η Κοζάνη συνεχίζει να είναι στο κόκκινο

Από τα αποτελέσματα των 402 rapid test του ΕΟΔΥ στην Κοζάνη ανευρέθηκαν 27 κρούσματα, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 6,7%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δράσεων για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν οι Κινητές Μονάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, για την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, προκύπτει ότι διενεργήθηκαν περισσότεροι από 400 έλεγχοι σε δομές και κεντρικά σημεία του νομού.

Συγκεκριμένα, στις αποστολές που οργανώθηκαν πραγματοποιήθηκαν συνολικά 482 έλεγχοι (402 αντιγονικοί έλεγχοι γρήγορου τεστ -rapid test- και 80 μοριακοί –pcr). Οι έλεγχοι αφορούσαν ιχνηλατήσεις στενών επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης (47 δείγματα) και μαζικούς ελέγχους σε κεντρικές πλατείες της Πτολεμαΐδας (100 τεστ) και τις πλατείες Νίκης και Λασσάνη στην Κοζάνη (335 τεστ).

Από τα αποτελέσματα των 402 rapid test ανευρέθηκαν 27 κρούσματα (1 στην πλατεία Πτολεμαΐδας και 26 στις πλατείες της Κοζάνης), ποσοστό 6,7%.

Περισσότερα σε Ειδήσεις