Μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη του 2021 στην Αθήνα

Μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

Αμετάβλητα θα μείνουν τα δημοτικά τέλη του 2021 για την Αθήνα καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Μπακογιάννης θα εισηγηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο μηδενικές αυξήσεις.

Του Γιώργου Μανουσακάκη

Ειδικότερα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Δημοτική Αρχή δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε καμία αύξηση στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού της πόλης που επιβάλλονται σε κατοικίες και επιχειρήσεις. Ωστόσο αυτό δεν αποκλείει το γεγονός να υπάρχουν και ευχάριστες εκπλήξεις από την πλευρά του κ. Μπακογιάννη ειδικά σε ότι αφορά κλάδους που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό, την εστίαση και γενικότερα την διασκέδαση.

Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών

Και εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η ισχύει η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου που δίνει τη δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια όλων των Δήμων της χώρας να απαλλάξουν τις τοπικές επιχειρήσεις από τα δημοτικά τέλη το διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του Covid-19. Βέβαια η κατάσταση στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις που έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα του περιορισμένου ωραρίου λειτουργίας τα πράγματα είναι περίπλοκα.

Και αυτό επειδή για τρεις μήνες περίπου υπήρξε άρση των μέτρων του Μαρτίου αλλά στην συνέχεια και μέχρι και σήμερα επιβλήθηκαν άλλα περιοριστικά μέτρα που έχουν μειώσει αισθητά τον τζίρο των καταστημάτων αλλά και των επιχειρήσεων που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία.

Την οριστική λύση, πάντως, για το τι θα γίνει το 2021 θα την δώσει ο ίδιος ο κ. Μπακογιάννης καθώς πρόκειται για ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αφού η Δημοτική Αρχή σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να μπουν νέα λουκέτα στην πρωτεύουσα και να μετατραπεί η Αθήνα σε έρημη πόλη.

Η αντιπολίτευση

Το αίτημα των επαγγελματιών του θεάτρου για μείωση των δημοτικών τελών θα θέσει στην προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση, στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ήδη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού απέστειλαν επιστολή για το θέμα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Τεντόμα, στην οποία αναφέρουν: «στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας θα θέσουμε, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, την έκκληση θεάτρων της Αθήνας για μείωση των Δημοτικών τελών των θεάτρων τους για όσο λειτουργούν με μειωμένο αριθμό θεατών ή είναι κλειστά, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Ιδιαίτερα πλήττονται τα μικρά θέατρα της Αθήνας τα οποία, λόγω και αυτών των μέτρων, αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα λειτουργίας τους (ενοίκια, λειτουργικά έξοδα, δημοτικά τέλη). Σας κοινοποιούμε την επιστολή θεάτρων της Αθήνας προς το Δήμαρχο Αθηναίων για τη λήψη σχετικών μέτρων μείωσης των δημοτικών τελών».

Υπενθυμίζεται, ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας έχει ζητήσει την κατάργηση των δημοτικών τελών σε θέατρα και χώρους πολιτισμού, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη όλων όσων λαμβάνουν έκτακτο βοήθημα και νέα μείωση των δημοτικών τελών για τους επαγγελματίες της εστίασης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις