Κορονοϊός - Σέρρες: Έκκληση για «μάσκες παντού» κάνει ο δήμαρχος

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο δήμο Σερρών, για αυτό και ο δήμαρχος, κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, απηύθυνε σήμερα δραματική έκκληση προς τους πολίτες να δείξουν ατομική ευθύνη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο δήμαρχος Σερρών τόνισε ότι «είναι δεκάδες τα κρούσματα που πολλαπλασιάζονται διαρκώς» και πως πρέπει «να ανακόψουμε την πορεία της έξαρσης που τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη».

Στη συνέχεια υπογράμμισε «το προηγούμενο δεκαπενθήμερο ήταν καταστροφικό, κάναμε σα να μην υπάρχει γύρω μας ο κορονοϊός», με συνέπεια «να κινδυνεύουν πλέον άνθρωποι που αγαπάμε, λόγω ασυνείδητων ενεργειών».

Ο κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα κρούσματα κορονοϊού «να είναι σε λίγες ημέρες τριψήφια».

Έκτακτα μέτρα - «Μάσκα παντού»

Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι τη λήψη έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του φονικού ιού. «Εστάλη επείγον αίτημα στον ΕΟΔΥ για να μεταβεί κλιμάκιο στις Σέρρες και να κάνει ελέγχους για τον κορονοϊό. Ξεκινούν απολυμάνσεις σε όλους τους δημόσιους χώρους (σχολεία, δικαστήρια, αστυνομία, ιατρεία, κεντρικούς δρόμους, χωριά κ.ά.)», δήλωσε ο δήμαρχος.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «στην κατάσταση που είμαστε μπορεί να μην επιβάλλεται η χρήση μάσκας, όμως επειδή βαδίζουμε προς επώδυνες καταστάσεις, θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να φοράμε μάσκα παντού. Και σε ανοικτούς χώρους».

Περισσότερα σε Ειδήσεις