Παιδιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμός σε παιδιά Ρομά από τον Δήμο

Παιδιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμοί σε παιδιά Ρομά πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Ρόδου 

Σε τουλάχιστον 46 παιδιά πραγματοποιήθηκε κλινική παιδιατρική εξέταση εκ των οποίων τα 43 εμβολιάστηκαν ενώ παράλληλα εκδόθηκαν και δέκα νέα βιβλιάρια υγείας. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ρόδου με την ΑΜΚΕ Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου:

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, βαρύτητα δίνεται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου στα θέματα υγείας.

Στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας του Δήμου Ρόδου με την ΑΜΚΕ Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», πραγματοποιήθηκε κλινική παιδιατρική εξέταση, καρδιολογική εξέταση και εμβολιασμός παιδιών Ρομά ηλικίας 0 έως 15 ετών και παιδιών που έχουν αστικοδημοκρατικές εκκρεμότητες και διαμένουν σε καταυλισμούς.

Την οργάνωση της πρωτοβουλίας ανέλαβαν τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ρόδου με την αρωγή του κ. Ιωάννη Καμπούρη, Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, με τη συνεργασία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Νήσων Αιγαίου, της Α’ Π.Π. κλινικής «Αγία Σοφία», της Παιδιατρικής Κλινικής ‘’ΜΗΤΕΡΑ’’ και την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αίγιου και του Γενικού Νοσοκομείο Ρόδου. Στην επιτυχή έκβαση της δράσης συνέβαλαν με τη συμμετοχή τους, οι: κα Σωτηροπούλου Ελένη, Πρόεδρος –Συντονίστρια του προγράμματος «Υγεία για Όλους», κα Βασιλείου Ελευθερία, Παιδίατρος, κος Τράνταλης Γεώργιος, Καρδιολόγος, κα Καραμάνη Ιφιγένεια, Τεχνολόγος Μηχανημάτων και κα Χαραμή Ευαγγελία, Μαία.

Ως εκ τούτο την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 στον προαύλιο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων «Ροδίνι» διενεργήθηκε κλινική παιδιατρική εξέταση σε 46 παιδιά Ρομά, εμβολιαστήκαν 43, ενώ εκδόθηκαν 10 νέα Βιβλιάρια Υγείας Παιδιού.

Τα εμβόλια που χρησιμοποιήθηκαν ήταν της ιλαράς – ερυθράς - παρωτίτιδας, του μηνιγγιτιδόκοκκου και του πνευμονιόκοκκου.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, που συνέταξε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κα Θεοδωρίδου Ομ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής & Λοιμωξιολογίας.

Image removed.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε, εκτός από κλινική παιδιατρική εξέταση και εμβολισμός, καρδιολογική εξέταση για 10 παιδιά σχολικής ηλικίας που δεν είχαν προσκομίσει κατά την εγγραφή τους στο σχολείο το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) προκειμένου να εκδοθεί. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο σε γυναίκες Ρομά με θέμα «Αντισύλληψη και θηλασμός».

Image removed.

Περισσότερα σε Ειδήσεις