Επιχειρηματίες Χώρας: Άμεση νομοθετική ρύθμιση για τις τουριστικές περιοχές που είχε επιβληθεί ειδικό καθεστώς

Επιστολή στην Κυβέρνηση απέστειλε το Σωματείο Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Σ.Ε.Ε.ΧΩ.Μ απέστειλε επιστολή στην Κυβέρνηση με την οποία ζητάνε άμεση νομοθετική ρύθμιση με αναλογική εφαρμογή για τις τουριστικές περιοχές που είχε επιβληθεί ειδικό καθεστώς λόγω των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριοι και κυρίες κυβερνώντες,

Βιώσαμε οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούμαστε στις περιοχές που τέθηκαν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού, μια καταστροφική σεζόν.

Μεταξύ αυτών και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Χώρα της Μυκόνου.

Ο αποκλεισμός της κρουαζιέρας καθ’όλη την διάρκεια του καλοκαιριού και το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης από τις 12.00 ήδη από τις 10/8 μέχρι και σήμερα καθότι το νησί εντάχθηκε σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού με απόφαση της Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ήταν καθοριστικοί εξωγενείς παράγοντες.

Σαν να μην έφταναν αυτά , νέα υγειονομικά πρωτόκολλα ήρθαν να προστεθούν εδώ και λίγες μέρες από την κυβέρνηση, ακόμη πιο αυστηρά, καθώς το νησί μας τοποθετήθηκε στην κατηγορία 3.

Οι επιχειρηματίες της χώρας, υιοθέτησαν ευλαβικά τα μέτρα, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στην διατήρηση του μέτρου μείωσης του ενοικίου ως ελάχιστη έμπρακτη ανταπόδοση από την κυβέρνηση στα μέτρα που μας επιβλήθηκαν.

Όμως δυστυχώς η κυβέρνηση μας «πρόδωσε» και είμαστε πλέον αναγκασμένοι από 1/10/2020 να δώσουμε την ύστατη μάχη για επιβίωση.

Μάχη για επιβίωση απόρροια της ακατάληπτης απόφασης της κυβέρνησης, να θέσει τους μισθωτές των επιχειρήσεων, ακόμη και στις περιοχές που εντάχθηκαν στο καθεστώς των ειδικών περιοριστικών μέτρων, στο έλεος των ιδιοκτητών, καταργώντας τον επιμερισμό των συνεπειών της πανδημίας που είχε επιτευχθεί με την αναγκαστική μείωση των ενοικίων.

Η έτσι κι αλλιώς ανεπαρκής πανελλαδική μείωση κατά 40% που είχαμε τους προηγούμενους μήνες, όταν είχαμε πτώση τζίρου άνω του 80% ( με βάση τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού) έπαψε να ισχύει και είμαστε πλέον και οι εποχιακές επιχειρήσεις που ήταν και εξακολουθούν να παραμένουν σε ειδικό καθεστώς μέτρων, έρμαια στις διαθέσεις του κάθε ιδιοκτήτη που έχει ήδη προεισπράξει εγγυήσεις και άυλες εμπορικές αξίες, να μπορεί πλέον με άνεση να μας εξώσει από τα καταστήματα μας.

Αδιανόητη απόφαση για μια κυβέρνηση η οποία διατείνεται πως τάχα στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, τον υγιή ανταγωνισμό και την εργασία, ενώ στην πραγματικότητα στηρίζει έμπρακτα μόνο τους εισοδηματίες ιδιοκτήτες ακινήτων και δεν επιμερίζει τις συνέπειες αλλά τις εναποθέτει όλες στις πλάτες μας .

Η κυβέρνηση δεν μας αφήνει επιλογές. Προφανώς πλανάται σφόδρα αν πιστεύει πως η ΠΟΜΙΔΑ και τα συμφέροντα που αυτή εκπροσωπεί, πρέπει να διαφυλαχθούν εις βάρος της δικής μας ανάγκης για επιβίωση .

Είναι ξεκάθαρο πως μας ωθεί είτε στον παράνομο δανεισμό, για να μη χάσουμε τις επιχειρήσεις που με τεράστιο κόπο δημιουργήσαμε, είτε στην ανεργία και τον αφανισμό, για να μην στεναχωρήσει μία ομάδα μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων, διαπράττοντας μέγιστη ύβρη και περιφρόνηση προς εμάς.

Πρέπει να επικρατήσει το μέτρο, η ισονομία, η αναλογικότητα και ο υγιής ανταγωνισμός και η κυβέρνηση να διατηρήσει το μέτρο της μείωσης του ενοικίου, τουλάχιστον στις περιοχές όλης της Ελλάδας όπου η ίδια αποφάσισε να τεθούν στο ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων.

Ζητάμε λοιπόν άμεση νομοθετική ρύθμιση με αναλογική εφαρμογή για τις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας στις οποίες ίσχυσε το ειδικό καθεστώς.Μία άμεση ρύθμιση που να διασφαλίζει την κατ’ ελάχιστον το 40% έκπτωση που είχαμε μέχρι 30.9.20 για τα εμπορικά ακίνητα.

Δείξτε έμπρακτα τη στήριξή σας στην επιχειρηματικότητα και βοηθήστε και τους ιδιοκτήτες ακινήτων με την ισόποση μείωση φόρου.

Δώστε μας βιώσιμη λύση και μη μας οδηγείτε στα χέρια των τοκογλύφων.

Με τιμή,

Το Δ.Σ του σωματείου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις