Αττική: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε αυτοκίνητα και μηχανές

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε Πέραμα, Καλλιθέα και στο κέντρο της Αθήνας

Τρεις εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής, προκαλώντας σοβαρές ή ολοκληρωτικές καταστροφές σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

του Γιώργου Σόμπολου

Η πρώτη επίθεση συνέβη σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα στη διασταύρωση των οδών Παπανδρέου και Ηρακλείου, στο Πέραμα. Οι δράστες πιθανόν περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό τα οχήματα και στην συνέχεια με στουπί έβαλαν φωτιά.

Δύο ακόμη αυτοκίνητα στην οδό Νεϊγύ στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν στο στόχαστρο εμπρηστών, προκαλώντας την κινητοποίηση των πυροσβεστικών υπηρεσιών.

Η τελευταία εμπρηστική επίθεση της χθεσινής βραδιάς έγινε στην οδό Δημοσθένους στην Καλλιθέα. Ένα αυτοκίνητο και τρεις μηχανές ακόμη τυλίχθηκαν στις φλόγες, επίθεση που επίσης φαίνεται να έγινε με την ίδια μέθοδο, δηλαδή με την χρήση εύφλεκτο υγρού.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως οι επιθέσεις σχετίζονται με την σημερινή δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. είχαν στήσει μπλόκα σε διάφορους δρόμους της Αθήνας, καθώς ανέμεναν ότι θα συνέβαιναν τέτοιου είδους επιθέσεις, πλην όμως δεν κατέστει εφικτό να βρεθούν οι δράστες, που σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις φαίνεται να είναι διαφορετικά πρόσωπα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις