Σέρρες: Ξεκίνησαν rapid tests στο γενικό πληθυσμό

Από το πρωί της Τετάρτης βρίσκονται στην πόλη των Σερρών συνεργεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ώστε να πραγματοποιήσουν δωρεάν τεστ κορονοϊού στους πολίτες.

Η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ διενεργεί rapid tests στο γενικό πληθυσμό και κυρίως σε πολίτες που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, τουλάχιστον τρία ή τέσσερα 24ωρα πριν ή έχουν συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη από τον κορoνοϊό, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του Covid-19 στις Σέρρες.

Για τρεις ημέρες

Τα δωρεάν τεστ διενεργούνται στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ ήταν προγραμματισμένο να παραμείνουν στην πόλη για μία ημέρα, ωστόσο λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου ενδιαφέροντος που υπήρξε από τους πολίτες, αποφασίστηκε η παραμονή τους για συνολικά τρεις ημέρες, μέχρι και την Παρασκευή 23/10.

Το τμήμα Δημόσιας Υγείας του δήμου Σερρών τονίζει ότι κατά τη διενέργεια των τεστ θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ η χρήση μάσκας από τους πολίτες είναι υποχρεωτική.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δυο 24ωρα, ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα και προειδοποίησε για την πιθανότητα τοπικού lockdown εξαιτίας της μεγάλης έξαρσης των κρουσμάτων μέσα στην πόλη.

Περισσότερα σε Ειδήσεις