Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή η ηγετική ομάδα

Την τελική απόφασή του επί των ποινών ανακοίνωσε το δικαστήριο

Την απόρριψη του αιτήματος αναστολής της ποινής για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και όλη τη διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Κατά συνέπεια, θα οδηγηθούν στην φυλακή οι Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Αρτέμης Ματθαιοπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Αντώνης Γρέγο, Νικος Μίχος και Ζησιμόπουλος.

Την άγουσα για την φυλακή θα πάρουν και οι πυρηνάρχες Νίκαιας και Περάματος, Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζης, αλλά -όπως ήταν αναμενόμενο- και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιωργος Ρουπακιάς.

Για τους Μιχάηλ Αρβανίτη, Ελενη Ζαρούλια, Χρυσοβαλαντη Αλεξόπουλο, Στάθη Μπούκουρα, Δημητρη Κουκούτση αποφασίστηκε να δοθεί αναστολή της ποινής τους.

Αναλυτικά οι ποινές:
  • Νίκος Μιχαλολιάκος, 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  • Ιωάννης Λαγός, 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες
  • Ηλίας Κασιδιάρης, 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  • Γιώργος Γερμενής, 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  • Χρήστος Παππάς, 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες
  • Ηλίας Παναγιώταρος, 13 έτη κάθειρξη
  • Αρτέμης Ματθαιόπουλος, 10 έτη κάθειρξη
Απορρίφθηκε το αίτημα Κασιδιάρη

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη να διερευνηθεί κλήση που υπάρχει στη δικογραφία. «Δεν μπορεί στο στάδιο αυτό να διερευνηθεί το θέμα. Αφορά την ουσία της υπόθεσης. Να διαβιβάσει το αίτημα αυτό στον αρμόδιο εισαγγελέα και να απορριφθεί», είπε η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου.

Νωρίτερα ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά μετέφερε στο δικαστήριο: «Ο Γιώργος Ρουπακιάς παρακαλεί να γίνει δεκτό το αίτημα Κασιδιάρη».

Υπενθυμίζεται ότι αυτοπροσώπως ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε χθες από την έδρα να διερευνήσει κλήση που φέρεται να έχει γίνει δύο μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Εργου επί κυβέρνησης Σαμαρά προς κάποιον χρυσαυγίτη, ο οποίος την ημέρα της δολοφονίας επικοινώνησε με τον καταδικασθέντα Γιώργο Ρουπακιά.

Δεκτό μόνο το αίτημα Λαγού για ανάγνωση των βουλευμάτων

«Να γίνει δεκτό το αίτημα του Λαγού και να αναγνωστούν τα βουλεύματα που σχετίζονται με τους περιοριοριατικούς του όρους», είπε η κ. Οικονόμου. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα και η κ. Λεπενιώτη προχώρησε στην ανάγνωση των βουλευμάτων, προτού διακόψει το δικαστήριο για μία ώρα.

Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε διά των συνηγόρων του να διερευνηθεί ποιος έδωσε εντολή να συλληφθεί στο αεροδρόμιο (αν και δεν συνελήφθη), καθώς και να διαβαστούν δηλώσεις του που λέει ότι εάν καταδικαστεί και δεν δοθεί αναστολή, θα έρθει στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του. Ζήτησε επίσης να διαβαστούν δύο βουλεύματα του 2019 για την άρση του περιοριστικού όρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Έτοιμη η αστυνομία για συλλήψεις

Η αστυνομία, καθώς καλείται να δράσει άμεσα. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ έντονη κινητικότητα υπάρχει αυτή τη στιγμή έξω από το Εφετείο, με την Αστυνομία να έχει κάνει κλοιό, προκειμένου να δράσει αν χρειαστεί αναφορικά με τους κατηγορούμενους που είναι εντός του δικαστηρίου.

Πηγή: κυβέρνηση.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις