Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε τεστ κορονοιού στα Ανώγεια

80 τεστ κορονοϊού πραγματοποιήθηκαν στα Ανώγεια από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Τουλάχιστον 80 τεστ κορονοϊού πραγματοποιήθηκαν σε εργαζομένους του Δήμου και υπαλλήλους κρατικών φορέων το διήμερο Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Οκτωβρίου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που μετέβη στα Ανώγεια.

Όπως αναφέρει η τοπική ΑΝΩ ΓΗ, η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΟΔΥ, ενώ τα 80 τεστ έγιναν σε διάστημα δύο ημερών. Το τεστ έκανε και ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, εργαζόμενοι στο δήμο, υπάλληλοι καθαριότητας και των συνεργείων, στο ΑΚΟΜΜ, στο Βοήθεια στο σπίτι και σε άλλες υπηρεσίες, καθώς και κρατικοί λειτουργοί (σ.σ αστυνομικοί, πυροσβέστες κτλ).

Φυσικά κάθε τεστ γινόταν μόνο με την θέληση του κάθε εργαζομένου, με τη συντριπτική τους πάντως πλειοψηφία να δέχεται να το κάνει σκεπτόμενος τόσο την υγεία του όσο και το κοινό καλό. Στο πλαίσιο της πρόληψης και της ασφάλειας όλων των κατοίκων υπήρξε παρότρυνση σε όλους τους εργαζόμενους να προσέλθουν και να κάνουν το τεστ.

Σε περίπτωση που τις επόμενες μέρες κάποιο από τα περίπου 80 τεστ βρεθεί θετικό θα ακολουθηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια όλων των εργαζομένων και κατ’ επέκτασιν όλων των Ανωγειανών.

Το άτομα θα τεθεί σε καραντίνα, θα ακολουθήσει διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών και όλα τα υπόλοιπα που ορίζει ο δημόσιος οργανισμός υγείας.

“Είναι πολύ σημαντικά τα τεστ και η πρωτοβουλία του ΕΟΔΥ. Πρέπει να γνωρίζουμε αν υπάρχει πρόβλημα στα Ανώγεια καθώς οι εργαζόμενοι μας, οι υπηρεσίες μας, εγώ ο ίδιος, ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με πολύ κόσμο των Ανωγείων. Έτσι με τα τεστ θα υπάρχει μια μεγαλύτερη ασφάλεια τόσο για την υγεία τη προσωπική μας αλλά και όλων των συγχωριανών μας” ανέφερε στην ΑΝΩΓΗ ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης και ολοκληρώνει τονίζοντας:

”Η γνώση πάντα κάνει καλό, κυρίως στην υγεία και η πρόληψη ακόμα περισσότερο. Ευχαριστώ όσους ανταποκρίθηκαν και δέχτηκαν να κάνουν το τεστ αλλά και τον ΕΟΔΥ για την πολύ σοβαρή αυτή πρωτοβουλία που πήρε".

Περισσότερα σε Ειδήσεις