Συλλήψεις ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων στην Κίσσαμο

Συλλήψεις ανεπιτήρητων...αιγοπροβάτων πραγματοποιήθηκαν στην Κίσσαμο

Περισσότερα από 30 ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα.... συνελήφθησαν στους οικισμούς Πλάτανος και Περβολάκια έπειτα από καταγγελίες πολιτών στον Δήμο Κισσάμου για αγροζημίες.

Σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα, κλιμάκιο του Δήμου με την συνδρομή της αστυνομίας προχώρησε στην συγκεκριμένη ενέργεια, οδηγώντας τα ζώα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις αγροτικές φυλακές Αγιάς.

Στη συνέχεια, για όσα ζώα φέρουν διακριτικά, γίνεται ο εντοπισμός των κτηνοτρόφων ιδιοκτητών τους, οι οποίοι μπορούν να τα πάρουν πίσω πληρώνοντας το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Ειδάλλως, τα ζώα οδηγούνται στα σφαγεία και τα έσοδα διατίθενται υπέρ του οικείου Δήμου.

Το πρόβλημα των ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων και των αγροζημιών το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει αγανάκτηση σε κατοίκους χωριών της Κισσάμου, οι οποίοι τον περασμένο Σεπτέμβριο πέρασαν το κατώφλι της Εισαγγελίας Χανίων συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους.

Από τη μεριά του Δήμου είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών που προχωρά ανάλογη ενέργεια ενώ αυτό που τονίζεται είναι πως χρειάζεται η συνδρομή των πολιτών για την πάταξη του φαινομένου, διότι χωρίς έγγραφες καταγγελίες δεν μπορεί να κινηθεί η διαδικασία.

Ανάλογες καταγγελίες υπάρχουν και για περιοχές του Δήμου Πλατανιά ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και η Εισαγγελική Αρχή.

Πάντως, αυτό που θεωρείται πως θα βάλει «φρένο» στο φαινόμενο, είναι η «τιμωρία» των κτηνοτρόφων στους οποίους ανήκουν τα συγκεκριμένα ζώα, με “κόψιμο” από τις επιδοτήσεις – κτηνοτροφικές ενισχύσεις κάτι που επιβάλλεται μόνο εφόσον μία υπόθεση τελεσιδικήσει.

Περισσότερα σε Ειδήσεις