Αναβαθμίζονται ενεργειακά τέσσερα δημοτικά κτίρια στα Ψαρά

Ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων δημοτικών κτιρίων 

Τέσσερα δημοτικά κτίρια αναμένεται να αναβαθμιστούν ενεργειακά στα Ηρωικά Ψαρά εντός των επόμενων 10 μηνών έπειτα από χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014-2020

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Άλλο ένα πολύ σημαντικό για το δήμο μας και το νησί μας έργο μπαίνει σε τελική φάση υλοποίησης. Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ», συμβατικού προϋπολογισμού 262,768,52 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α, με υπογράφοντες τον Σταμάτη Κάρμαντζη, Δήμαρχο Χίου (Φορέας Υλοποίησης) και τον  Ευάγγελο Ζενιώδη, εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ Ε. ΖΕΝΙΩΔΗΣ – Σ. ΜΕΝΔΩΝΗΣ» (Ανάδοχος)

Το έργο, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 10 μήνες, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014-2020 (Ο.Χ.Ε),  με αρχικό προϋπολογισμό 545.000 ευρώ και κατόπιν της διαγωνιστικής διαδικασίας επετεύχθη έκπτωση 40,21%.

Πρόκειται για παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σε τέσσερα (4) δημοτικά κτίρια του δήμου και συγκεκριμένα του Δημαρχείου, της Αίθουσας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων,  του Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου και του Π.Π Ιατρείου. Προβλέπεται να γίνουν οι παρακάτω εργασίες:

  • Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού (θέρμανση – ψύξη) με αυτόνομες μονάδες απευθείας εκτόνωσης, υψηλής ενεργειακής απόδοσης.
  • Αντικατάσταση λαμπτήρων με ενεργειακά αποδοτικότερους
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων με ενεργειακά αποδοτικότερα
  • Εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας
  • Θερμοϋγρομόνωση στα δώματα
  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκής μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου

Image removed.

Η υλοποίηση του εν λόγω έργου στα δημοτικά κτίρια θα συμβάλλει καταλυτικά στη μείωση των θερμικών απωλειών και των ψυκτικών φορτίων των κτιρίων, στην πολύ σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και χρηματικών πόρων καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των χρηστών.

Image removed.

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα στελέχη της Ενδιάμεσης Υπηρεσίας Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου για την εξαιρετική συνεργασία, και την κοπιώδη προσπάθεια που κατέβαλαν στη διάρκεια ωρίμανσης και προετοιμασίας του έργου, επισημαίνετε στο σχετικό δελτίο του Δήμο Ηρωικών Ψαρών

Περισσότερα σε Ειδήσεις