Θεσσαλονίκη: Παρουσία της ΠτΔ σήμερα η Δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο – Συνωστισμός πολιτών

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου – Συνωστισμός πολιτών έξω από την εκκλησία – Στο σημείο οι αστυνομικές αρχές 

Ανήμερα της εορτής του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου συρρέουν πιστοί στην εκκλησία, παρά τα περιοριστικά μέτρα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν τοποθετηθεί καρέκλες έξω από την εκκλησία, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Στο σημείο βρίσκονται και οι αστυνομικές αρχές, προκείμενου να κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις προς τους πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, καθώς όπως αναφέρουν παραμένουν αρκετή ώρα πίσω από τα κιγκλιδώματα, μέχρι να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία στις 13:00 θα είναι παρούσα στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18:00 η κ. Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στο Διοικητήριο, όπου θα ξεναγηθεί στο Ιστορικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

sinostismos

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων σύμφωνα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα περιλαμβάνει τα εξής:ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  • Ώρα 08.00: Επίσημη έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο
  • Ώρα 13.00: Επίσημη Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές Επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940

    Η Δοξολογία θα τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορονοϊού.

ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  • Ώρα 10.00: Κατάθεση στεφάνων από τη μαθητιώσα νεολαία στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.
  • Ώρα 12.30: Στέψη των μνημείων, των προτομών και των ανδριάντων των ηρώων από τη μαθητιώσα νεολαία.

    Ομιλίες στα σχολεία (εκτός Δήμου Θεσσαλονίκης) και λοιπούς φορείς με μέριμνα των οικείων Αρχών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  • Ώρα 10.30: Κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

    Κατά τη στιγμή της κατάθεσης θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πόλη της Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις