Δήμος Ηλιούπολης: Ομάδα νομικής υποστήριξης για όσους κινδυνεύουν με πλειστηριασμό

Έως το τέλος του 2021 βρίσκονται σε εξέλιξη 84 προγράμματα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Ο Δήμος Ηλιούπολης δημιουργεί εθελοντική «ΟΜΑΔΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ», από νομικούς, οικονομολόγους και μηχανικούς, για την στήριξη πολιτών που μέσα στην δεκαετή οικονομική κρίση, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και κινδυνεύουν με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους.

Μετά από αξιολόγηση της κάθε υπόθεσης, θα παρέχεται αρχικά νομική ενημέρωση-καθοδήγηση και στη συνέχεια βοήθεια στην οικονομική ανάλυση-μελέτη, στην σύνταξη αρχικών απαντήσεων ή εναλλακτικών προτάσεων προς τους πιστωτές και στην προσφυγή κατά των τραπεζικών μέτρων, με εξωδικαστικά ή δικαστικά μέσα.

Ο Δήμος συμβάλλει στην προστασία της πρώτης κατοικίας από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στην ρύθμιση οφειλών νοικοκυριών, ελεύθερων επαγγελματιών και ανέργων σε Τραπεζικά Ιδρύματα, Funds, Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία, κλπ.

Η κρίση επιδείνωσε την κατάσταση σημαντικού τμήματος της τοπικής κοινωνίας, με

συρρίκνωση εισοδήματος, κλείσιμο επιχειρήσεων, αύξηση της ανεργίας, μέσα σε έναν διαρκή κύκλο ύφεσης, που οδηγεί σε φαινόμενα κοινωνικής εσωστρέφειας και περιθωριοποίησης, που εντείνονται ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας του Covid-19.

Με σημερινά στοιχεία και έως το τέλος του 2021 βρίσκονται σε εξέλιξη 84 προγράμματα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και αναμένεται μεγάλος αριθμός εξώσεων με δραματικές τοπικές επιπτώσεις.

Ο Δήμος Ηλιούπολης υποστηρίζει στην πράξη το δικαίωμα στην κατοικία, συμβάλλει στην κοινωνική ανασύνταξη και επανένταξη των πληττομένων στον εύρωστο κοινωνικό ιστό και οι Κοινωνικές του Υπηρεσίες, οι Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, κλπ παραμένουν σημαντικό και διαρκές στήριγμα των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις