«Ελλάδα 2021»: 114 Δήμοι σχεδιάζουν έργα για να τιμήσουν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Σύσκεψη για την συμπλήρωση των 200 χρόνων – 114 δήμοι της χώρας θα διοργανώσουν εκδηλώσεις με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών

Με αντικείμενο την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου του Υφυπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου και της Πρόεδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, με παράλληλη σύνδεση 114 Δημάρχων από όλη τη χώρα.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η συμμετοχή των δήμων της χώρας στον εορτασμό της επετείου της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, με έναν συμβολικό τρόπο, που είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος έργων κι εκδηλώσεων σε 114 Δήμους, οι οποίοι δήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό.

Η τοποθέτηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου

«Η επέτειος για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το 1821 δεν αποτελεί μόνο μια γιορτή που τιμά το ένδοξο παρελθόν μας. Είναι και μια μοναδική ευκαιρία να δούμε τα 200 χρόνια της σύγχρονης Ελλάδας, να μάθουμε από τα λάθη μας, να εμπνευστούμε και να σχεδιάσουμε μαζί τα επόμενα 200, ανοίγοντας διάπλατα ένα νέο παράθυρο στο μέλλον.

Όλο αυτό το διάστημα, οι Δήμοι της χώρας, με την παρακίνηση της Κ.Ε.Δ.Ε, συμμετείχαν σε ένα ομαδικό brainstorming προκειμένου ο καθένας να δει την ιστορία του τόπου και να προτείνει έργα και προτάσεις, για το χθες, το σήμερα και το αύριο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαστεργίου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις