Φράγμα Κόρης Γεφύρι Χίου: Επίσπευση των εργασιών ζητά ο Περιφερειάρχης

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, συζήτησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη για το Φράγμα Κόρης Γεφύρι Χίου

Την άμεση έναρξη των εργασιών στο έργο του φράγματος στη θέση Κόρης Γεφύρι στη Χίο, όπως είχε συμφωνηθεί με τις τεχνικές υπηρεσίες, ζήτησε κατά τη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Ο κ. Μουτζούρης μίλησε στον κ. Βορίδη για επί οκτώ μήνες παρελκυστική τακτική των τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου στην ανάθεση της ερευνητικής εργασίας για τη διαπίστωση της ευστάθειας του Φράγματος Κόρης Γεφύρι.

Το Φράγμα Κόρης Γεφύρι Χίου

Υπενθυμίζουμε ότι από τον περασμένο Ιούνιο έχει γίνει η έγκριση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών στον οποίο περιλαμβάνεται η δαπάνη του ερευνητικού προγράμματος για τον έλεγχο της ευστάθειας του επιχώματος του Φράγματος.

Χρειάζεται, όμως, να ολοκληρωθεί ο έλεγχος της υφιστάμενης κατάστασης, ώστε να υποδειχθούν επακριβώς οι απαιτούμενες εργασίες για την ολοκλήρωση του φράγματος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις