Τελετή έπαρσης μεγάλης ελληνικής σημαίας στο Τελωνείο Εξοχής

Με μεγάλη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η τελετή έπαρσης Νέας Μεγάλης Ελληνικής Σημαίας στο Τελωνείο Εξοχής Κ.Νευροκοπίου μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας.

Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11:30 π.μ., σε ύψωμα παρακείμενο του Τελωνείου Εξοχής Κ.Νευροκοπίου, πριν τη σήραγγα Ελληνοβουλγαρικής Φιλίας που οδηγεί τη Βουλγαρία και τα Βαλκάνια προς την Ελλάδα, έλαβε χώρα, μέσα σε ρίγη συγκίνησης και σε κλίμα κατάνυξης, η τελετή έπαρσης Νέας Μεγάλης Ελληνικής Σημαίας.

Η ανέγερση νέας μεγάλης ελληνικής σημαίας στο σημείο αυτό και η όλη τελετή, έγιναν μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεώργιου Παπαδόπουλου και με την οργανωτική και τεχνική συνδρομή του Δήμου Κ.Νευροκοπίου.

Στην τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ.Χρήστος Παπαθεοδώρου, o Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ.Γεώργιος Ζιμπίδης, η Βουλευτής Δράμας κα.Χαρά Κεφαλίδου, ο Δήμαρχος Κ.Νευροκοπίου κ.Ιωάννης Κυριακίδης, ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Εξοχής κ.Γεώργιος Κελέογλου, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Κ.Νευροκοπίου κ.Νικόλαος Νικολαίδης, κ.Φώτιος Φιλιππίδης και κ.Κωνσταντίνος Σιουμάνης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κ.Νευροκοπίου κ.Θεόδωρος Ιφόγλου, ο Δήμαρχος Δράμας κ.Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ.Αναστάσιος Καγιάογλου, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Δράμας κ.Κωνσταντίνος Αθανασίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας κ.Αθανάσιος Σέρτης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κ.Νευροκοπίου κ.Ιγνάτιος Μωυσίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κ.Νευροκοπίου κ.Γεώργιος Βαϊκτσίδης, καθώς και πλήθος κόσμου και κατοίκων της περιοχής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Ακολουθία Τελετής Επάρσεως της Σημαίας, που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Ζιχνών & Κ.Νευροκοπίου κ.Ιερόθεο και από τον Μητροπολίτη Δράμας κ.Παύλο.

Ακολούθησε η έπαρση της σημαίας και στη συνέχεια, ακούστηκε και τραγουδήθηκε με εθνική υπερηφάνεια από όλους τους παρευρισκόμενους ο Εθνικός Ύμνος .

Τέλος, απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο Μητροπολίτης Ζιχνών & Κ.Νευροκοπίου κ.Ιερόθεος.

Στον Χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας υπογράμμισε ότι :

«Στο πλαίσιο του θεσμικού μου ρόλου ως Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, ανέλαβα αυτήν την πρωτοβουλία έγερσης Νέας Μεγάλης Ελληνικής Σημαίας στoν χώρο αυτό, στον χώρο του Τελωνείου Εξοχής Κ.Νευροκοπίου.

Σε μια περίοδο που ο πατριωτισμός βάλλεται και τα εθνικά μας σύμβολα βεβηλώνονται, εμείς κρατάμε ψηλά το σύμβολο του έθνους μας, την σημαία που υπερασπίστηκαν οι γονείς μας από τον Σαγγάριο μέχρι την Πίνδο και εδώ δίπλα μας στα οχυρά .

Η Εξοχή είναι μια είσοδος της χώρας μας από τα Βαλκάνια. Η παρουσία της σημαίας μας δείχνει στον επισκέπτη της χώρας ότι εισέρχεται στην Ελλάδα, την χώρα που γέννησε την ευρωπαϊκή ιδέα, την χώρα που πολέμησε για την προάσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας, την χώρα που πολέμησε όσο καμία άλλη για την ανάκτηση της δικής της ελευθερίας και ανεξαρτησίας.

Σήμερα, που αμφισβητείται η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας περισσότερο από ποτέ, τέτοιες μικρές, καθημερινές πράξεις υπεράσπισης … γράφουν ΙΣΤΟΡΙΑ!».

 

Πηγή: dramini.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις