Χαρδαλιάς: Lockdown από αύριο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Στο επίπεδο 4 στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για τον κορονοϊό τοποθετούνται από αύριο Παρασκευή η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτκής Προστασίας.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για το τοπικό lockdown στις περιοχές, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 κρούσματα και 4.459 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα. Αντίστοιχα, στη Λάρισα έχουμε 343 ενεργά κρούσματα και 721 στενές επαφές, ενώ στη Ροδόπη καταγράφηκαν 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο επίπεδο 3, «πορτοκαλί», ανεβαίνουν από αύριο οι Πειφερειακές Ενότητες Πέλλας, Έβρου, Δράμας, Ξάνθης, Κιλκίς, Καβάλας, Πιερίας, Ημαθίας, Χαλκιδικής.

Τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται στο «κόκκινο» επίπεδο θα εφαρμοστούν από το πρωί της Παρασκευής, με εξαίρεση την απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού (χερσαίες, αεροπορικές, θαλάσσιες), που θα ισχύσει από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε: «Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες, πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου».

Περισσότερα σε Ειδήσεις