Ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών ζητά με επιστολή ο Δήμαρχος

Επιστολή στο Υπουργείο Ναυτιλίας και συναρμόδιους φορείς με αίτημα την λύση στο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Η ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στον κόλπο των Χανίων αλλά και στις λιμενικές υποδομές της περιοχής ήταν το κεντρικό αίτημα στην επιστολή που εστάλη στον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου της Ν.Δ, Γιάννη Πλακιωτάκη στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων κο Δημήτρη Βιριράκη και στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κο Νικόλαο Καλογερή, καθώς και στις συναρμόδιες υπηρεσίες, από τον Δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη.

Όπως αναφέρετε στη σχετική ανακοίνωση:

Είναι ένα πρόβλημα με τεράστιες επιπτώσεις, όχι μόνο σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Επιπροσθέτως ο κ. Μαλανδράκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια ολοκληρωμένης διαχείρισης του προβλήματος  που οφείλει να λάβει υπόψη τα ακόλουθα δεδομένα:

α) Τις υφιστάμενες λιμενικές υποδομές στον κόλπο Χανίων.

β) Το έργο της επέκτασης – βελτίωσης και αντιδιαβρωτικής προστασίας του λιμένα Κολυμβαρίου που βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσής του με τις συναφείς μελέτες που έχουν εκπονηθεί.

γ) Το ερευνητικό έργο “Μελέτη διάβρωσης και προστασίας ακτών κόλπου Χανίων” που έχει εκπονηθεί από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), με χρηματοδότηση από την Π.Ε. Χανίων - Περιφέρεια Κρήτης.

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος  ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν, ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη προσέγγιση στο θέμα της προστασίας από τη διάβρωση των ακτών του κόλπου Χανίων, η οποία θα οδηγήσει στη λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων και στην κατασκευή των αντίστοιχων υποδομών, μετά από τη συνεκτίμηση των προαναφερόμενων δεδομένων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις