Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου - Αισθητός στην Αττική

Ισχυρός σεισμός της κλίμακας 6,6 Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός στην Περιφέρεια Αττικής. To εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα με επίκεντρο στα 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής, το επίκεντρο εντοπίζεται στα 19 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά του νησιού ενώ υπάρχει πτώση βράχων στο οδικό δίκτυο της Ικαρίας.

«Ήταν ένας επιφανειακός σεισμός και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, προσθέτοντας πως υπήρξε και προειδοποίηση για ένα μικρό τσουνάμι μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως ο ίδιος ανέφερε: «Ήταν ένας σεισμός της τάξεως 6,7 βαθμών κάπου εκεί θα καταλήξει. Πρόκειται για επιφανειακό σεισμό. Έγινε έντονα αισθητός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και δεν έχουμε ακόμα πληροφορίες για επιπτώσεις στην περιοχή της Σάμου. Στην ουσία είναι στα όρια μεταξύ Σάμου και Τουρκίας. Μέχρι τώρα υπάρχει κάποιο θαλάσσιο ρήγμα στο πυθμένα».

Είπε πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, σημειώνοντας παράλληλα πως «ο σεισμός ως γεγονός πάντα μας ανησυχεί».

«Υπάρχουν μετασεισμοί όλη την ώρα»

Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της Σάμου ο σεισμός έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, καθώς έχουν πέσει προσόψεις κτιρίων. «Πρωτοφανές για το νησί σίγουρα γίνανε καταστροφές, θεωρώ ότι μπορεί να έχουν κατεδαφιστεί και κάποια οικήματα… Υπάρχουν μετασεισμοί όλη την ώρα. Πρέπει να ήταν πάνω από 11 με 12 χιλιόμετρα η διάρκεια», δήλωσε ο Γιάννης Βούρος, κάτοικος του νησιού.  Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει φύγει ένα τμήμα από την εκκλησία της Μεγάλης Παναγίας στο Καρλόβασι. Μάλιστα κάτοικοι τις περιοχής αναφέρουν πως η θάλασσα μετά το σεισμό βγήκε στο λιμάνι.

Περισσότερα σε Ειδήσεις