Δήμαρχος Ικαρίας στην kedenews για τον σεισμό: «Μεμονωμένες ζημιές και προβλήματα σε δρόμους»

Ζημιές σε Ικαρία λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι. Η σεισμική δόνηση ήταν 6,6 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ενώ έγινε αισθητός σε Αττική και Κρήτη.

Η kedenews επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ικαρίας, Νίκο Καλαμπόγια, ο οποίος και δήλωσε πως έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όπως δήλωσε και ο ίδιος υπάρχουν ρηγματώσεις, μεμονωμένες ζημιές, ενώ σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές σε κατάστημα.

Ζημιές και στη Σάμο 

Κάτοικοι της Σάμου δηλώνουν πως ο σεισμός έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, καθώς έχουν πέσει προσόψεις κτιρίων. «Πρωτοφανές για το νησί σίγουρα γίνανε καταστροφές, θεωρώ ότι μπορεί να έχουν κατεδαφιστεί και κάποια οικήματα… Υπάρχουν μετασεισμοί όλη την ώρα.

Μήνυμα 112 σε κατοίκους Ικαρίας- Κω-Χίου και Σάμου

Έκκληση στους κατοίκους των νησιών του βορειοαναταλικού Αιγαίου απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με δύο μηνύματα μέσω 112 που έστειλε πριν από λίγο να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Το πρώτο μήνυμα απευθύνεται στους κατοίκους όλων τω νησιών που ορίζονται από το τρίγωνο Ικαρία- Κω - Χίο, με τη σύσταση να απομακρυνθούν από τις ακτές για να μην κινδυνέψουν σε περίπτωση τσουνάμι αλλά και από τα κτίρια για τον κίνδυνο μεγάλων μετασεισμών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις