Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Σε λειτουργία θα τεθεί την ερχόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Κίσσαμο

 Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία την Δευτέρα 2/11  στη Γλυκορίζια Κισσάμου με στόχο την εκπαίδευση των νέων της περιοχής για σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς και οδικής ασφάλειας.

Η εκπαίδευση των μαθητών θα γίνεται από διπλωματούχο εκπαιδευτή οδηγών και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, αρχικά οι μαθητές θα ενημερώνονται για τις βασικές αρχές του Κ.Ο.Κ. σε ένα ανοιχτό διαμορφωμένο αμφιθέατρο και στη συνέχεια θα ακολουθεί προσομοίωση σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας με ηλεκτροκίνητα οχήματα και ποδήλατα στις ειδικά διαμορφωμένες.

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις στο Κυκλοφοριακό Πάρκο θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από 08:30π.μ. έως 12:30μ.μ., απευθύνονται σε μαθητές της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης και ανάλογα την ηλικία των μαθητών, θα προσαρμόζεται και το μάθημα.

Παράλληλα, το πάρκο θα παραμένει ανοικτό καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 16:00μ.μ. έως τις 20:00μ.μ. και θα είναι ελεύθερο για το κοινό και τα παιδιά, για παιχνίδι και απασχόληση.

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα γίνονται με ολιγομελή γκρουπ (π.χ. ανά τμήμα ή τάξη σχολείου), αυστηρά κατόπιν ραντεβού και τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων ασφάλειας για την αποφυγή διάδοσης του COVID 19 (απαραίτητη χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων κλπ).

Η συμμετοχή των μαθητών στην παραπάνω δραστηριότητα θα είναι δωρεάν.

Λόγω του ότι όλοι οι χώροι του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι ανοικτοί, σε περίπτωση που δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα αναβάλλονται.

Για πληροφορίες και ραντεβού, μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία Δημάρχου και στο τηλέφωνο 2822340200 (8:00π.μ.-15:00π.μ., κα Μαρακάκη Βίκυ).

Περισσότερα σε Ειδήσεις