Έκρηξη πανδημίας στη Ροδόπη με 112 κρούσματα

Η κατάσταση στη Ροδόπη φαίνεται πλέον πως είναι ανεξέλεγκτη καθώς τα κρούσματα παρουσιάζουν αυξητική τάση με αποκορύφωμα –μέχρι σήμερα- τον τρομακτικό αριθμό των 112 νέων κρουσμάτων.

Στην περιοχή καταγράφεται, ιδίως τις τελευταίες 10 μέρες, μια πρωτοφανής για τα δεδομένα του πληθυσμού και συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα έκρηξη κρουσμάτων. Ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ ο νομός «κουβαλάει» ένα από τα βαρύτερα επιδημιολογικά φορτία σε όλη την Ελλάδα .

Ειδικότερα, τον Οκτώβριο καταγράφηκαν στο νομό συνολικά 394 κρούσματα με την Π.Ε. Ροδόπης να κατέχει τον δεύτερο μεγαλύτερο δείκτη μεταδοτικότητας σε όλη τη χώρα με 1,83.

Χαρακτηριστικό του επιδημιολογικού φορτίου είναι ότι η Ροδόπη κατάφερε μόλις σε λίγες μέρες να ξεπεράσει σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων τόσο τον Έβρο όσο και την Π.Ε. Ξάνθης και να είναι πλέον πρώτη σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 553 κρούσματα συνολικά.

Τα 506 εξ αυτών καταγράφηκαν από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα και εκ του αποτελέσματος, μπορούμε πλέον να πούμε ότι η διαχείριση της πανδημίας στη Ροδόπη από την κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς καθώς φαίνεται πως δεν έχει γίνει καμία έγκαιρη και ουσιώδη προετοιμασία για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος.

Αντιθέτως, το μόνο που βλέπουμε είναι μια εις μάτην προσπάθεια της κυβέρνησης και των υπολοίπων αρμόδιων φορέων να μετακυλήσουν τις ευθύνες τους στον πολίτη, στη νεολαία, στους φοιτητές και οπουδήποτε αλλού μπορούν.

Δείτε παρακάτω τα συνολικά κρούσματα και τους θανάτους στην ΑΜΘ:

  • Π.Ε. Ροδόπης: 553 κρούσματα – 2 θάνατοι
  • Π.Ε. Ξάνθης: 534 κρούσματα – 14 θάνατοι
  • Π.Ε. Έβρου: 389 κρούσματα – 17 θάνατοι
  • Π.Ε. Δράμας: 352 κρούσματα – 1 θάνατος
  • Π.Ε. Καβάλας: 325 κρούσματα – 3 θάνατοι

 

Πηγή: fonirodopis.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις