Καθολικό τοπικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες για 14 μέρες

Καθολικό τοπικό lockdown για τη Θεσσαλονίκη - Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας 

Οι δύο περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών θα τεθούν σε καθολικό τοπικό lockdown. Βασική διαφορά: Τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά.

Στο πλαίσιο αυτών των πρόσθετων μέτρων για τους εν λόγω νομούς, οι μετακινήσεις των πολιτών θα γίνονται με τη χρήση των sms όπως γινόταν στο πρώτο κύμα της πανδημίας για το σύνολο της χώρας.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά από το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και την εισήγηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια η κατάσταση σ’ αυτές τις περιοχές «επιβάλλει την ανάγκη πρόσθετης δράσης πριν δοκιμαστούν οι αντοχές του ΕΣΥ» και στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός αποφάσισε το lockdown για τις περιφερειακές ενότητες σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Στο «κόκκινο» η Μαγνησία

Στο «κόκκινο» περνάει από το πρωί της Τρίτης και η Μαγνησία, λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να σχετίζεται με το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, κάτοικοι της Λάρισας που βρίσκεται στο «κόκκινο» αποφάσισαν να μετακομίσουν τη διασκέδασή τους σε κίτρινες πόλεις, όπως ο Βόλος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις