Λινού: «Θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα»

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, τοποθετήθηκε σε  τηλεοπτική εκπομπή για την πορεία της πανδημίας αλλά και σχολίασε πότε θα είναι εμφανή τα αποτελέσματα των μέτρων που πάρθηκαν

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, ανέφερε στην συνέντευξη της πως η κατάσταση είναι αρκετά κρίσιμη, δεδομένου ότι από σήμερα εφαρμόζεται και ένα καθολικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες για δεύτερη φορά, και τόνισε πως μέσα από τον χειρισμό της κατάστασης φαίνεται «η ποιότητα της Πολιτείας και των πολιτών. Δεν μας παίρνει να μαλώνουμε μεταξύ μας για το ποιος πλήττεται περισσότερο».

Παράλληλα, όσον αφορά τα 100 νέα λεωφορεία που θα κινούνται από σήμερα στους δρόμους η καθηγήτρια επιδημιολογίας σχολίασε πως πρόκειται για ένα θετικό μέτρο καθώς υπάρχει συμφόρηση στα ΜΜΜ ενώ πρότεινε τα παράθυρα στα λεωφορεία - ΚΤΕΛ θα πρέπει να ανοίγουν ή να μένουν περισσότερη ώρα ανοιχτές οι πόρτες.

Πότε θα είναι εμφανή τα αποτελέσματα των μέτρων

«Θα χρειαστούμε 10 με 15 ημέρες για να δούμε αν θα αποδίδουν τα νέα μέτρα», ενώ είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν και επιπλέον μέτρα για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Τα μέτρα είναι προστατευτικά, όχι τιμωρητικά. Πρέπει να το συνηθίσουμε και να το καταλάβουμε. Η Πολιτεία έπρεπε να πάρει μέτρα που κοστίζουν. Να υπάρξουν περισσότερα λεωφορεία ή αυτό που έλεγα να δοθούν κουπόνια για ταξί. Να χτιστούν γρήγορα αίθουσες, έστω και προκάτ, και να πληρωθούν επιπλέον εκπαιδευτικοί. Να υπάρξει συνταγογράφηση του τεστ. Όλα αυτά τα μέτρα θα δείξουν ότι η Πολιτεία δεν ορίζει μόνο τι δεν επιτρέπεται, αλλά παίρνει και μέτρα πιο γενικά».

Κλείνοντας την συνέντευξη της η κ. Λινού ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη για την αύξηση των εργαζομένων στο ΕΣΥ λόγω της τεράστιας πίεσης που δέχεται, όπως είχε αναφέρει πρόσφατα σε ομιλία του και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις