Κορονοϊός: Πιθανό να είναι 2.000 τα κρούσματα σήμερα

Την πιθανότητα να ανακοινωθούν 2.000 μολύνσεις από Covid-19  σήμερα στη χώρα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι «Σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα, μετά τον μειωμένο χθεσινό αριθμό, όπως συμβαίνει τις Δευτέρες», ενώ συμπλήρωσε για ακόμη μία φορά ότι ο κύριος λόγος για τη διασπορά του κορονοϊού είναι οι μετακινήσεις.

«Ο σχεδιασμός για μαζικά rapid tests σύντομα θα περιλαμβάνει νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ οι κινητές μονάδες συνεχίζουν στη Βόρεια Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Κομοτηνή και τη Δράμα», δήλωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

«Να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε έστω σταθεροποίηση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε, ενώ υπενθύμισε ότι αν οι υπερμεταδότες είναι το 10%, η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%.

«Ανεξαρτήτως του τεστ, κάποιος που ιχνηλατήθηκε ως στενή επαφή πρέπει να τηρήσει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών», τόνισε επίσης.

Επιπλέον, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είπε ότι στη Βόρεια Ελλάδα γίνεται αξιολόγηση και εξετάζονται σε κάποιες περιοχές και οι μαθητές, εξηγώντας ότι, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, γίνεται εκτίμηση ρίσκου, δηλαδή αν πρόκειται για συρροή ή όχι.

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για όλη τη χώρα, η Βόρεια Ελλάδα έχει πιο πολλές περιοχές που μπήκαν στο κόκκινο σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Η χαλάρωση που υπήρχε προηγουμένως οδήγησε στη σημερινή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη», κατέληξε.

Περισσότερα σε Ειδήσεις