Ανησυχεί ο δήμος Μυτιλήνης για τα κρούσματα – Τι ζητά από τον ΕΟΔΥ

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, για την λήψη αποφάσεων και την αντιμετώπιση της αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού

Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από τον δήμο Μυτιλήνης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Παναγιώτης Προβέντζας και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, Ελευθέριος Ντουρουντού. Παράλληλα, ελήφθησαν μια σειρά από μέτρα για την επιτυχή αντιμετώπιση της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων στο νησί.

Μάλιστα , ο δήμος στην ανακοίνωση του ανέφερε:

«Είναι περιττό να πούμε, σημειώνεται,  ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μεταξύ άλλων, θα υπάρξει οικονομικός «στραγγαλισμός» των επιχειρήσεων του νησιού. Θέτουμε τους πολίτες προ των ευθυνών τους και κάνουμε έκκληση ώστε να τηρούν ευλαβικά όλοι τα απαραίτητα μέτρα βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, επιδεικνύοντας ατομική, κοινωνική και συλλογική ευθύνη».

Τα μέτρα που ελήφθησαν κατά την συνεδρίαση του δήμου:
  • Ζητήθηκε άμεσα από τον ΕΟΔΥ να παρέχει στην αρμόδια Επιτροπή του Δήμου Μυτιλήνης τα ακριβή αποτελέσματα των τεστ και των θετικών κρουσμάτων, ακόμη και από τα ιδιωτικά εργαστήρια, πάντα σεβόμενοι το ιατρικό απόρρητο.
  • Διεύρυνση της ομάδας ιχνηλάτησης της Επιτροπής (έως και 7 άτομα), ώστε να γίνεται αποτελεσματικά η ιχνηλάτηση των επαφών των θετικών κρουσμάτων.
  • Θα ζητηθεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο πλήρης και αποτελεσματικός έλεγχος των μεταναστών στο προσωρινό ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ.
  • Η Επιτροπή, με την συμμετοχή και αρμόδιων φορέων, θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να παίρνονται οι απαραίτητες αποφάσεις, ανάλογα με την κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι η Λέσβος βρίσκεται στο επίπεδο 1 του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις