Ένοχη κρίθηκε η καθηγήτρια που δεν φορούσε μάσκα

Παραβίαση των μέτρων σχετικά με την πρόληψη ασθενειών

Η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Υμηττού κρίθηκε ένοχη από το Τριμερές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για παραβίαση των μέτρων σχετικά με την πρόληψη ασθενειών, καθώς και για διατάραξη της λειτουργίας της σχολικής μονάδας.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή. Ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της κατά την αγόρευσή του τονίζοντας ότι «το ζήτημα δεν είναι η χρήση της μάσκας, αλλά κυρίως ο σεβασμός στους νόμους. Αν ο καθένας ερμηνεύει κατά το δοκούν τους νόμους, οδηγούμαστε σε μια κοινωνία ανομίας».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Προτού η καθηγήτρια οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη είχαν προηγηθεί συστάσεις αλλά και η εντολή του προϊσταμένου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να απομακρυνθεί η συγκεκριμένη καθηγήτρια από την τάξη, αφού αρνείται να τηρήσει τους υγειονομικούς κανόνες. Έτσι, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής και μετά από μήνυση του λυκειάρχη, η καθηγήτρια συνελήφθη μέσα από το χώρο του σχολείου και οδηγήθηκε στην Ευελπίδων.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου την ενημέρωσε ότι μπορεί να λάβει τριήμερη προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή της και η ίδια αρνήθηκε. «Δεν θα λάβω προθεσμία. Επιθυμώ να δικαστώ» φέρεται να είπε η εκπαιδευτικός.

Περισσότερα σε Ειδήσεις