Υπεγράφη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και Λέσχης Αρχιμαγείρων

Υπεγράφη σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής και τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων 

Με στόχο τη δρομολόγηση κοινών δράσεων για την ενίσχυση και προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας της Αττικής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής-ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, Κ. Μουζάκη.

Στην τελετή υπογραφής παραβρέθηκαν επίσης ο Γ. Γραμματέας της Λέσχης Ν. Δαούτης, το μέλος του ΔΣ της Λέσχης Θ. Καραΐνδρος και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τουρισμού Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος.

Αντικείμενο του Συμφώνου Συνεργασίας είναι η συγκέντρωση και η επεξεργασία προτάσεων για το βέλτιστο τρόπο ανάπτυξης και προβολής του γαστρονομικού και οινικού τουρισμού στην Αττική, αλλά και ο σχεδιασμός δράσεων σε τομείς που σχετίζονται με την ασφάλεια, την ποιότητα, την καταλληλότητα, την προώθηση και προβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Μουζάκης τόνισε πως ως ένδειξη ανταπόδοσης στη διαχρονική στήριξη του, αποφασίστηκε να γίνει ο Περιφερειάρχης Επίτιμο Μέλος της Λέσχης και του έδωσε ένα συμβολικό δώρο που απεικονίζει την Ακρόπολη, επισημαίνοντας την ανάγκη να αναδειχθεί η ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα της Αττικής.

Image removed.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε τον κ. Μουζάκη για τη συνεργασία και επισήμανε:

«Ακόμα και σ΄αυτή την πολύ δύσκολη εποχή για τη χώρα μας εξαιτίας της κρίσιμης υγειονομικής συγκυρίας, οφείλουμε να εστιάζουμε στην επόμενη μέρα της πανδημίας με δράσεις που θα ενισχύσουν το θεματικό τουρισμό στην Περιφέρεια και θα αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής μας, όπως είναι ο αγροδιατροφικός της πλούτος.

Με αυτή τη συνεργασία στοχεύουμε στην ανάπτυξη και προβολή του γαστρονομικού τουρισμού της Αττικής ως σταθερό μοχλό ανάπτυξης και δυναμικής επανεκκίνησης των τοπικών κοινωνιών, αλλά και στη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων που παράγονται, προς όφελος της υγείας των πολιτών».

Τι προβλέπει το Σύμφωνο ΣυνεργασίαςΕνδεικτικά, το πλαίσιο συνεργασίας θα περιλαμβάνει:
  • Την ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων για τον σχεδιασμό στοχευμένων νέων δράσεων στο πλαίσιο ανάδειξης της αττικής γαστρονομικής κληρονομιάς για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού στην Περιφέρεια Αττικής και των αγροτικών προϊόντων της Αττικής στο εσωτερικό και διεθνές κοινό.
  • Την συνεργασία στο πλαίσιο εκπόνησης ενός ψηφιακού γαστρονομικού χάρτη της Αττικής και την ανάπτυξη χρήσιμου επίκαιρου περιεχομένου για την επίσημη ιστοσελίδα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής, www.athensattica.com, σχετικά με γαστρονομικές διαδρομές, κ.ά.
  • Την συνεργασία σε θέματα ανταλλαγής καλών διεθνών πρακτικών, στο πλαίσιο ισόρροπης και αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής, με σεβασμό στην προστασία όλων των τουριστικών πόρων της.
  • Την συνεργασία για τον σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων που ενισχύουν την αναγνώριση των τοπικών προϊόντων της αττικής γης από ένα ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, για την περαιτέρω ενδυνάμωση της πίστης και της προτίμησης των αττικών ποιοτικών προϊόντων, λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους.
  • Την διερεύνηση των δυνατοτήτων σχεδίασης και υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων ενημέρωσης του κοινού για όλα τα ανωτέρω.

Περισσότερα σε Ειδήσεις