Περιφέρεια Θεσσαλίας: Eργασίες ύψους 300.000 ευρώ στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας

Σε εργασίες αναβάθμισης του οδικού δικτύου στη Μαγνησία προχωρά η περιφέρεια Θεσσαλίας 

Τη σύμβαση του έργου «Διαγράμμιση οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π. Ε. Μαγνησίας και Σποράδων», συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο και συστηματική, καθημερινή δουλειά, είναι η Περιφέρεια με τις πιο σύγχρονες υποδομές και το ασφαλέστερο οδικό δίκτυο» σημειώνει ο Περιφερειάρχης.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:Διαγράμμιση Οδών
  • Πρόκειται να πραγματοποιηθεί πλήρης διαγράμμιση (είτε αρχική είτε αναδιαγράμμιση) ασφαλτικού οδοστρώματος οποιασδήποτε ποιότητας υφής και ηλικίας, με υλικό υψηλής αντοχής και ανακλαστικότητας.
  • Στον άξονα της οδού θα γίνει συνεχής μονή ή διπλή γραμμή, μία εκ των οποίων μπορεί να είναι και διακεκομμένη, όταν εξασφαλίζεται η ορατότητα σε μεγάλη απόσταση για προσπέραση. Το πλάτος της γραμμής θα είναι 12 εκ. Σε περίπτωση διπλής γραμμής, η απόσταση μεταξύ τους θα είναι 10 εκ.
  • Στα άκρα του οδοστρώματος θα γίνουν συνεχείς γραμμές (οριογραμμές) πλάτους 12 εκ., αφού προηγηθεί ικανοποιητικός καθαρισμός τους από κάθε είδους υλικά (χώματα, χόρτα, απορρίμματα κλπ) μέχρι το άκρο του ασφαλτικού.
  • Ανακλαστήρες Οδοστρώματος (Μάτια Γάτας)
Πρόκειται να τοποθετηθούν
  • πλαστικοί ανακλαστήρες οδοστρώματος προσωρινοί, με μια ανακλαστική επιφάνεια χρώματος λευκού, κόκκινου ή πορτοκαλί και
  • πλαστικοί ανακλαστήρες οδοστρώματος προσωρινοί με δυο ανακλαστικές επιφάνειες, χρώματος λευκού, κόκκινου ή πορτοκαλί.

Περισσότερα σε Ειδήσεις