Κρούσμα κορονοϊού στον παιδικό σταθμό Ανωγείων

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενο του παιδικού σταθμού

Εργαζόμενος στον παιδικό σταθμό του Δήμου Ανωγείων διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και παραμένει σε κατ'οίκον καραντίνα, ενώ ο παιδικός σταθμός θα κλείσει για 14 ημέρες και θα πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη, από τα σχετικά πρωτόκολλα,  απολύμανση σε όλους τους χώρους.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ανωγείων και του Κέντρου Υγείας Ανωγείων:

«Κατόπιν επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 σε εργαζόμενο στον Παιδικό Σταθμό του Δήμου Ανωγείων, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. ο υπάλληλος παραμένει σε κατ’ οικον περιορισμό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του.

Ο Δήμος Ανωγείων, σύμφωνα και με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, αποφάσισε:

–Να κλείσει ο Παιδικός σταθμός για 14 ημέρες (έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου),

-Να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του Παιδικού σταθμού,

-Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Κέντρο Υγείας θα γίνουν τεστ για covid-19 σε όσους κριθεί απαραίτητο,

Καλούμε τους γονείς για τις επόμενες ημέρες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην παρακολούθηση των παιδιών (συχνή θερμομέτρηση κτλ.), προκειμένου να εντοπίσουν έγκαιρα τυχόν ανησυχητικά συμπτώματα για κορωνοϊό».

Τα παιδιά καλό είναι να μείνουν σε διαφορετικό δωμάτιο από την υπόλοιπη οικογένεια (αν αυτό είναι δυνατόν), να αερίζονται οι χώροι, να φορούν μάσκα μέσα στο σπίτι (και οι γονείς…) και να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής!

Αν τα παιδιά εμφανίσουν συμπτώματα της ασθένειας, οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον παιδίατρο τους ή με την Παιδίατρο του Κέντρου Υγείας στο τηλέφωνο 2834031208»

Περισσότερα σε Ειδήσεις