Αυτοψία του Περιφερειάρχη Κρήτης στο Οροπέδιο Λασιθίου για τις ζημιές

Αυτοψία στο επαρχιακό δίκτυο πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης έπειτα από την κακοκαιρία που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο Οροπέδιο Λασιθίου

Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης πραγματοποίησε αυτοψία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από τις Ποταμιές έως τον Αυχένα Αμπέλου όπου σημειώθηκαν πλημμύρες και σοβαρές ζημιές από την ισχυρή βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδο στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, οι Αντιδήμαρχοι και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής παρουσίασαν την διάσταση των προβλημάτων ζητώντας την περαιτέρω συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης για την βέλτιστη αντιμετώπισή τους.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης Κρήτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον ενημέρωσε για τις ζημιές από την κακοκαιρία και ζήτησε άμεση βοήθεια από το Υπουργείο στους πληγέντες Δήμους.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης θα σταθεί αρωγός στις ανάγκες που ανακύπτουν ενώ τόνισε πως θα καλύψει την δαπάνη για μηχανήματα επιφυλακής που θα έχουν άμεση και καθοριστική παρέμβαση κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν απαιτηθεί.

Να σημειωθεί πως παραμένει κλειστός για την κυκλοφορία των οχημάτων ο επαρχιακός δρόμος προς το Οροπέδιο Λασιθίου στο ύψος της διασταύρωσης Κρασίου λόγω των κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών.

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις