Κορονοϊός: Θετικός ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός

Νέο θετικό κρούσμα κορονοϊού στον Δήμο Αγίου Νικολάου

Μετά τον αντιδήμαρχο Χαρίλαο Αλεξάκη, που είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό πριν από μερικές ημέρες, θετικός στον Covid-19 διαγνώστηκε και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος στην ανακοίνωση προς του δημότες, την Παρασκευή 6/11 είχε υποβληθεί σε rapid test το οποίο ήταν αρνητικό ενώ σήμερα το μοριακό τεστ βγήκε θετικό.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες

"Ήμασταν πολύ περήφανοι που η σύγχρονη μάστιγα του κορωνοϊού μας είχε “περιποιηθεί με αβρότητα” και με όλα τα μέτρα που εφαρμόζαμε (τεστ σε όλο τον Δήμο έγκαιρα, καθαριότητα σχολείων, υπολογιστές για τηλε -εργασία, προμήθεια rapid test για έλεγχο των παιδιών μας, απολυμαντικά, απολυμάνσεις, τηλεδιασκέψεις των οργάνων του Δήμου), μάλλον εφησυχάσαμε και χάσαμε λίγο την προσοχή μας. Και ο κορωνοϊός έδειξε ότι δεν συγχωρεί έστω και την παραμικρή μας αμέλεια!

Έτσι μετά από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Χάρη Αλεξάκη, επισκέφτηκε και μένα. Πριν λίγο μου ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ που έκανα το πρωί. Δυστυχώς εκείνη η συνάντηση της Τετάρτης που έγινε με φυσική παρουσία, παρ’ όλο που το γραφείο είναι μεγάλο, δεν μας προστάτεψε και δυστυχώς επιτάθηκε με την συνάντηση των δύο μας την προηγούμενη Πέμπτη έστω και με μάσκες και ανοικτό παράθυρο όπως έχω ήδη ανακοινώσει.

Το κλείσιμο του Δήμου, όπως ανακοινώθηκε, έγινε διότι όλη η επιτελική ομάδα είναι σε καραντίνα είτε γιατί νοσεί (εγώ κι ο Χάρης Αλεξάκης) είτε ως στενές επαφές οι υπόλοιποι.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το βράδυ, όταν η ομάδα που συνεδρίασε την Τετάρτη και Πέμπτη και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που ήταν μαζί μας, κάναμε rapid test και ήμουν αρνητικός.

Θυμάστε τι είχα γράψει: "... Τα rapid test δεν είναι πανάκια. Είναι εξαιρετικό ‘’εργαλείο’’ . Αλλά απαιτείται επιβεβαίωση με μοριακό τεστ PCR . Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο αλλά όχι για ανεξέλεγκτη και βιαστική χρήση ..."

Θα μας δοθεί ο χρόνος να συνεννοηθούμε με τους διευθυντές για την οργάνωση των εργασιών . Θα προσπαθήσουμε, από Τετάρτη, να ξαναγίνουν τεστ σε όλο τον Δήμο, και επί πληρωμή αν χρειαστεί . Να ξεκαθαρίσουμε ότι απέναντι στην πανδημία , μόνο την συγκέντρωση και προσοχή μας να αντιτάξουμε . Και ελπίζουμε ότι τα εμβόλια , από το 2021, θα αποτελέσουν το σοβαρότερο όπλο της ανθρωπότητας στην σύγχρονη μάστιγα .

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου , αιρετούς και συνεργάτες, και ελπίζω ότι δεν τους δημιούργησα ιδιαίτερα ζητήματα. Είμαστε εδώ όλοι, εσείς και μεις για να ξεπεράσουμε την πανδημία". 

Περισσότερα σε Ειδήσεις