Ο ΕΥΑΘ δώρισε εξοπλισμό κατά covid-19 στο ΑΧΕΠΑ

Σε δωρεά για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, προχώρησε η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η ΕΥΑΘ δώρισε εξειδικευμένο αναισθησιολογικό εξοπλισμό, απαραίτητο για τη διασωλήνωση ασθενών Covid-19, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Διασωλήνωση από απόσταση

Πρόκειται για ένα σύστημα βιντεολαρυγγοσκόπησης, το οποίο παρέχει συνθήκες ασφάλειας για το προσωπικό του νοσοκομείου δίνοντας τη δυνατότητα διασωλήνωσης από απόσταση.

«Η υγειονομική κρίση έχει διαμορφώσει νέες προτεραιότητες στο πρόγραμμα της εταιρικής μας ευθύνης. Επιθυμώντας να ενισχύσουμε στοχευμένα το εθνικό σύστημα υγείας, ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα του νοσοκομείου για αγορά ειδικού εξοπλισμού ενάντια στην πανδημία», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Άνθιμος Αμανατίδης.

Ενίσχυση ΑΠΘ

Την ίδια ώρα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΑΘ αποφάσισε να προχωρήσει στην οικονομική ενίσχυση της διεπιστημονικής ομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η οποία διενεργεί τις αναλύσεις στα δείγματα λυμάτων από το βιολογικό καθαρισμό.

«Η συστηματική παρακολούθηση του γονιδιώματος του ιού στα λύματα από το ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ, είναι ένα έργο με πολύ σημαντικό επιστημονικό ενδιαφέρον, αλλά και τεράστια υγειονομική σημασία. Είναι ο δικός μας τρόπος να υποστηρίξουμε την Ελληνική Πολιτεία στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας. Με τη βοήθειά μας θα γίνει προμήθεια απαραίτητων εργαστηριακών αναλωσίμων, όπως αντιδραστήρια, δειγματολήπτες, περιέκτες δείγματος, και θα αγοραστεί και αναγκαίος εξοπλισμός, αναδευτήρες για παράδειγμα, που υφίσταται φθορές και επιμολύνσεις από τα λύματα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Άγις Παπαδόπουλος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις