300 ευρώ πρόστιμο επειδή κατέβηκε στο υπόγειο χωρίς μάσκα

300 ευρώ πρόστιμο για μη χρήση μάσκας σε οικισμό με 20...μόνιμους κατοίκους

Πρόστιμο 300 ευρώ επιβλήθηκε σε μια γυναίκα κάτοικο του οικισμού Πρίνα στο Δήμο Αγίου Νικολάου επειδή δεν φορούσε μάσκα για να κατέβει στο υπόγειο της οικίας της. Καθώς το σπίτι δεν διαθέτει εσωτερική σκάλα, όπως συμβαίνει σε δεκάδες σπίτια στην Κρήτη, η γυναίκα αναγκάζεται να βγει στο δρόμο και να μπει από άλλη είσοδο στο υπόγειο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ακροάτρια του Ηχώ 99,8, αφού έκανε τη δουλειά της στο υπόγειο κατά την επιστροφή στο σπίτι της τη σταμάτησαν Αστυνομικοί (που περιπολούσαν ή έκαναν έλεγχο σε παρακείμενη υπό ανέγερση οικοδομή) και της έκαναν παρατήρηση για τη μη χρήση μάσκας.

Όσο και εάν προσπάθησε να τους εξηγήσει την ιδιαιτερότητα της κατασκευής του σπιτιού κάτι που ισχύει και σε άλλα σπίτια του χωριού με υπόγεια, αποθήκες κλπ δεν κατάφερε να πείσει τους αστυνομικούς ότι δεν θεώρησε χρήσιμο να βάλει μάσκα αφού ήταν στο σπίτι της. Έτσι της επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας.

Οι αστυνομικοί, πρόσθεσε η ακροάτρια, σχεδόν δεν της απαντούσαν, την απαξίωσαν και τελικά της επέβαλαν 300 ευρώ. Έχουν γίνει κλοπές στο χωριό και δεν έχει ενδιαφερθεί άνθρωπος. Τώρα για εισπρακτικούς λόγους πιάσανε όλα τα χωριά.

Δεν διαφωνούμε με την τήρηση των μέτρων. Είμαστε ένα μικρό χωριό με 20 περίπου κατοίκους οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες οπότε λαμβάνουμε τα μέτρα. Για το θέμα ενδιαφέρθηκαν ο Βουλευτής κ. Μ. Θραψανιώτης και ο κ. Καλογεράκης αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου. Δεν ξέρουμε τι απέγινε. Αλλά σίγουρα ήταν άδικο αυτό που έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση με την επιβολή προστίμου, είπε η ακροάτρια.

Ακούστε το ηχητικό: 

Περισσότερα σε Ειδήσεις