Μήνυμα του δημάρχου Ιάσμου μετά τα 12 κρούσματα κορονοϊού

Μήνυμα προς τους δημότες του Ιάσμου απηύθυνε ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν κάνοντας λόγο για επιδημιολογικό φορτίο κυρίως στους οικισμούς Αμαξάδων και Πελεκητής την τελευταία εβδομάδα συνιστώντας εγρήγορση στους κατοίκους της περιοχής.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

  • κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε τρεις εκπαιδευτικούς, με συνέπεια να ανασταλεί η λειτουργία του μειονοτικού δημοτικού σχολείου Πελεκητής και τμημάτων του νηπιαγωγείου Αμαξάδων.
  • θετική στον covid-19 διαγνώστηκε εργαζόμενη των κοινωνικών υπηρεσιών στη δημοτική ενότητα Αμαξάδων, με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να αναστείλει τη λειτουργία της τοπικής δομής.
  • Με πρωτοβουλία του Δήμου διενεργήθηκαν rapid tests σε 32 κατοίκους των Αμαξάδων και της Πελεκητής, στα οποία βρέθηκαν θετικοί 8 κάτοικοι, και αναμένεται η επιβεβαίωσή τους από ιδιωτικό εργαστήριο στο οποίο εστάλησαν για μοριακό έλεγχο.

Ο δήμαρχος καλεί τους πολίτες να τηρούν με αυστηρότητα τα μέτρα που επιβάλει η πολιτεία, να φορούν μάσκα και να μην μετακινούνται χωρίς σοβαρό λόγο εκτός των οικισμών τους, σημειώνοντας πως σε κάθε περίπτωση στον Δήμο Ιάσμου σε επίπεδο νομού καταγράφονται τα λιγότερα κρούσματα.

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις