Κορονοϊός: Aύξηση διασωληνωμένων - 3.000 άνθρωποι στα νοσοκομεία

Ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων

Εχθές Κυριακή (15/11) χάθηκαν από κορονοϊό 71 άνθρωποι. Πέθαιναν δηλαδή τρεις άνθρωποι κάθε μία ώρα!

Μπορεί εχθές τα κρούσματα να ήταν λιγότερα (καταγράφηκαν 1.698 κρούσματα, τα 435 από αυτά στη Θεσσαλονίκη και τα 405 στην Αττική), ωστόσο ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων προκαλεί τεράστια ανησυχία.

392 διασωληνωμένοι 

Όσον αφορά τους διασωληνωμένους, πλέον είμαστε στους 392. Σε μία εβδομάδα, οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ στη χώρα μας αυξήθηκαν σε ποσοστό περίπου 72%, καθώς 164 βαριά ασθενείς με κορονοϊό διασωληνώθηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες!

Στη χώρα μας νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 3.000 άνθρωποι με Covid-19 και οι περισσότεροι είναι μεταξύ 35-55 ετών.

Τεράστια πίεση

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», κ. Μίνα Γκάγκα, και ο κ. Απόστολος Κομνός, διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, τη δραματική αύξηση των νεκρών και των διασωληνωμένων, αλλά και την τεράστια πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας.

«Μας στεναχωρούν όλοι οι θάνατοι σε νέους ανθρώπους, και όλοι οι θάνατοι γενικά. Φυσικά υπάρχει κίνδυνος στη δουλειά, αλλά υπάρχει κίνδυνος και εκτός δουλειάς», σχολίασε η κ. Γκάγκα αναφορικά με τον 42χρονο πνευμονολόγο που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

«Στη Θεσσαλονίκη πιέζονται πάρα πολύ. Εδώ μέχρι στιγμής πιεζόμαστε λιγότερο. Η νοσηλεία για τους ασθενείς είναι δύσκολη, είτε είναι διασωληνωμένοι, είτε όχι, λόγω και της μοναξιάς».

Περισσότερα σε Ειδήσεις